BRAVO, BRAVO: / To je Donna Vekić koju svi čekamo!

Image
Foto: AFP

Osječanka Donna Vekić probila se do finala WTA turnira u Taškentu pobijedivši u polufinalu Ruskinju Jevgeniju Rodinu sa 7-5, 6-1.

2.10.2015.
11:29
AFP
VOYO logo

Hrvatska tenisačica mogla je ostvariti i uvjerljiviju pobjedu protiv 97. igračice s pojedinačne WTA ljestvice, ali je u prvom setu dvaput propuštala break prednosti (3-1, 4-2). Ipak, u 12. gemu je uspjela iskoristiti treću set-loptu i još jednim breakom stvoriti početnu prednost.

Ono što je propustila napraviti u prvom, Vekić je učinila u drugom setu u kojem je od rezultata 1-1 nanizala pet gemova i za 79 minuta po drugi put u karijeri izborila mjesto u finalu Taškent Opena. Vekić je u glavnom gradu Uzbekistana 2012. igrala u svom prvom WTA finalu, ali je izgubila meč za naslov od Rumunjke Irina-Camelije Begu. Vekić će u svom drugom pokušaju osvajanja pobjedničkog trofeja na Taškent Openu za suparnicu imati 20-godišnju Japanku Nao Hibino koja je sa 6-3, 6-4 svladala Srpkinju Bojanu Jovanovski. Hibino se prvi put probila do finala na WTA turnirima, dok će za Vekić to biti četvrto finale, a prvo nakon što je prošle godine u Kuala Lumpuru osvojila svoj jedini naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subotnje finale započet će u 10 sati po hrvatskom vremenu, a bit će to prvi međusobni dvoboj 19-godišnje Osječanke protiv Japanke koja se trenutno nalazi na 117. mjestu pojedinačne WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo