BLAŽEVIĆ UNIŠTIO HAJDUK: / 'Splitski bijeli su katastrofa, a Pušnik nije slovenski Ćiro''

Image

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević prokomentirao je za službenu stranicu Prve HNL aktualnu situaciju u četiri vodeća kluba lige.

10.11.2016.
9:44
VOYO logo

Kao što je poznato Ćiro je vodio i Rijeku, i Dinamo, i Hajduk i Osijek. Krenuo je od Rijeke.

Rijeka

"Posrijedi je najbolje ustrojen sportski kolektiv. U njemu se poštuje hijerarhija. Za to je najzaslužniji iznimno sposoban i kvalitetan predsjednik DamirMišković. Koji je još kao aktivni golman shvatio da je najvažniji klupski čovjek trener pa je Matjažu Keku omogućio normalne ovlasti. I prava i dužnosti. Imao je Kek i kriznih rezultata, no Mišković ga je štitio uvjeren da zaslužuje povjerenje. Sad mu vraća punom mjerom. To je dakle slučaj posve drukčiji od onog Dinamovog, kad je Mirko Barišić javno prozvao ZlatkaKranjčara. Najlakše je šefa struke napucati u tur. Međutim, bez obzira na seriju uspjeha u 15 kola s tek dva remija, opet će prvak biti Dinamo. Volio bih da nisam u pravu, ali osjećam da će biti baš tako", smatra Blažević pa se okrenuo analizi Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dinamo

"Plavi ipak raspolažu najmoćnijim pojedincima, uključujući i onog koji nije u kopačkama, ZdravkomMamićem! Smatram da neće prokockati još jednu titulu, dvanaestu zaredom. Ovi podbačaji i u Prvoj ligi i u Ligi prvaka svjedoče da ne možeš imati i pare i jare. Svuda, pa i u Hrvatskoj, novac je temelj opstanka i uvjet napretka. Premda se potvrđuje moja definicija da su Hrvati najnadareniji nogometaši zahvaljujući specifičnom podneblju, ne ide – barem ne blistavo – ukoliko se neprestano prodaju najperspektivniji, presudni za rezultat... Zaključio sam da Ivajlo Petev iskazuje zavidnu vještinu. Ne smije se, međutim, onako izgubiti u Sevilli, s četiri laka komada. Što ako je isključen igrač, čemu tolika inferiornost, zašto ostali nisu dali 10 posto više i nadoknadili kolegu to prije što su domaći valjda rezonirali „lako ćemo“!?", rekao je 'trener svih trenera' pa se prebacio na Osijek.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Osijek

"On je iz regije brojnih, raskošnih talenata. Stabilizirao se sređen financijski, više nije gola sirotinja. Demonstrira niz vrlina. I trener Zoran Zekić je solidan. Točno je da se osciliralo te neplanirano odigralo neodlučeno kod kuće s Istrom i Interom, jedva je matiran Slaven Belupo. Nikada dosta vremena za potpunu obnovu. Ali ne bojim se za društvo iz Gradskog vrta", poručio je popularni Ćiro pa se za kraj osvrnuo na Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

U 20. kolu 1. HNL Dinamo je u gostima u Gradskom vrtu svladao Osijek 1:0 pogotkom Marka Pjace.U drugom poluvremenu utakmicu je obilježila gusta magla

Hajduk

"Splitski Bijeli su, na žalost, katastrofa u mnogočemu. Nemaju čvrste organizacije. Kadar nije dovoljno širok, ni dovoljno kvalitetan. Čast super vrataru Lovri Kaliniću, no manifestiraju se pogreške u zadnjoj liniji, nerijetko sporoj, tromoj. Čudi me što Marijan Pušnik nije shvatio da je obrana baza kuće. Ne, nije on slovenski Ćiro, ne imitira i ne glumi. Sviđa mi se jer je entuzijast i pozitivac. Pretpostavljam da će momke obučiti taktički kako ne bi izgledali poput antitalenata. Neka se ugledaju u Riječane, od kojih su devetorica, čak i desetorica, stalno iza lopte. A ne četvorica. Redovito naglašavam da se igra sastoji od tri stavke: 1) regrupacija, 2) eksplozija, 3) realizacija", završio je.

Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo