BLATTEROVA OSTAVKA: / Ostaje li Katar bez Svjetskog prvenstva?

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter podnio je ostavku na svoju dužnost uslijed korupcijskog skandala koji je pogodio krovno tijelo svjetskog nogometa.

2.6.2015.
23:12
AFP
VOYO logo

"Iako sam dobio novi mandat, ne osjećam da imam podršku cijele nogometne organizacije, navijača, igrača, klubova, od ljudi koji žive, dišu i vole nogomet kao mi u FIFA-i. Stoga sam odlučio podnijeti ostavku, ali nastavit ću obnašati predsjedničku funkciju do izvanrednog kongresa", poručio je Blatter, kojem je prošlog tjedna izglasan peti predsjednički mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi predsjednički izbori u FIFA-i najavljeni su negdje između 16. prosinca 2015. i ožujka 2016. godine.

"Duboko sam promislio o svemu u zadnjih 40 godina koliko sam u nogometu. Poštujem Fifu i volim je više od svega i samo joj želim najbolje", objasnio je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Platinijeva poruka

Blatterovo obraćanje javnosti inače je kasnilo nekih 45 minuta, a nakon njega ovaj 79-godišnjak nije želio odgovarati na pitanja novinara.

Zanimljivo je kako se na podnošenje ostavke Blatter odlučio samo četiri dana nakon što je na predsjedničkim izborima porazio jordanskog princa Ali bina Al Husseina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se oglasio i predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini koji je i prije nekoliko dana pozvao Blattera da se povuče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to teška odluka, ali hrabra i ispravna", kratko je poručio Platini o Blatterovoj ostavci.

U Kataru nije ugodno

Znakovitu je, pak, izjavu za BBC dao predsjednik Engleskog nogometnog saveza (FA) Greg Dyke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam danas u Kataru, ne bih se baš osjećao ugodno", rekao je Dyke, aludiravši da bi ova zaljevska državica mogla izgubiti domaćinstvo SP-a nakon Blatterova odlaska.

Blatter je FIFA-in djelatnik od 1975. godine, predsjednik organizacije je od 1998. godine. Podsjećamo, prošle je srijede FIFA-u potresao veliki korupcijski skandal. Američki i švicarski istražni organi uhitili 14 visokopozicioniranih FIFA-inih dužnosnika zbog sumnje u pranje novca, uzimanje mita, općenito zbog organiziranog kriminala u svjetskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo