DINAMO U LIGI PRVAKA! / Gojak spektakularnim pogotkom spasio 'modre' i donio ulazak u elitu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon što su u prvom susretu u Maksimiru slavili sa 2-0, "Modri" su u uzvratnom dvoboju u Trondheimu odigrali 1-1

27.8.2019.
22:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama po sedmi put izborili su plasman u Ligu prvaka nakon što su u posljednjem kolu kvalifikacija bili bolji od norveškog prvaka Rosenborga.

Nakon što su u prvom susretu u Maksimiru slavili sa 2-0, "Modri" su u uzvratnom dvoboju u Trondheimu odigrali 1-1 i tako izborili nastup u elitnom natjecanju "Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u Norveškoj odigrao slabu utakmicu, međutim jedan briljantan potez Amera Gojaka osigurao je hrvatskom prvaku nastavak 'europske priče'.

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

Norvežani su poveli već u 11. minuti golom Davida Akintole koji je zabio odbijanac nakon što je Dominik Livaković obranio udarac Alexandera Soderlunda. Domaćin je u 44. minuti mogao anulirati zagrebački zaostatak, no Vegar Hedenstad je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom poluvremenu bio nevidljiv, a momčad Nenada Bjelice nije stvorila niti jednu ozbiljnu priliku. U nastavku susreta gledali smo istu sliku sve do 71. minute kada je Amer Gojak prekrasnim pogotkom izjednačio na 1-1 i otvorio gostima vrata Lige prvaka.

Gojak je pet minuta nakon što je ušao u igru, sjajno opalio sa 18 metara pogodivši same rašlje vratara Andrea Hansena za 1-1. U nastavku susreta domaćin je nastavio s pritiskom, no bilo je jasno kako u preostalom vremenu teško može zabiti potrebna tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

27.08.2019., stadion Lerkendal, Trondheim, Norveska - Uzvratna utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, Rosenborg BK - GNK Dinamo. David Akintola, Alexander Soderlund. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Zanimljivo, Dinamo na gostovanjima u kvalifikacijama za europske kupove nije izgubio već osam godina, odnosno od gostovanja kod Malmoa. Čak 23 utakmice "Modri" nisu pognute glave napustili gostujući travnjak.

Dinamo je tako sedmi put u povijesti izborio nastup u natjecanju po skupinama Lige prvaka. U dosadašnjih šest nastupa niti jednom nije prošao dalje, a u 36 odigranih utakmica ostvario je četiri pobjede, pet remija i 27 poraza uz 22-82 razliku pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina je u četvrtak u 18.00 sati u Grimaldi Forumu u Monacu, a Dinamo je već samim plasmanom u LP osigurao oko 25 milijuna eura.

U četvrtak ćemo doznati hoće li i Rijeka izboriti natjecanje po skupinama Europske lige. Momčad Igora Bišćana je u prvom susretu na gostovanju izgubila od Genta sa 1-2, a uzvrat je na Rujevici u 20.00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Rosenborg - Dinamo 1-1

Dinamo: Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Ademi (c), Moro - Hajrović, Olmo, Oršić - Petković

Rosenborg: Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen (c), Lundemo, Konradsen - Akintola, Soderlund, Adegbenro

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - Gotovo je! Dinamo je u Ligi prvaka! Bila je ovo teška utakmica u kojoj Dinamo nije bio bolja momčad, ali je na koncu kvaliteta prevagnula i donijela pozitivan rezultat. Čestitke dečkima i treneru Bjelici.

90' - Tri minute nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Dinamo to rutinski privodi kraju, ne srlja se, obrana se igra pažljivije i Rosenborg polako posustaje, nemaju više snage.

81' - Oršić je izašao, Atiemwen je ušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Oršić je opalio s distance i lopta je promijenila smjer kada se odbila od Reginiussena te je zamalo prevarila Hansena koji je izbacio u korner.

78' - Lijepa akcija. Adegbenro je pobjegao po boku i dao oštru povratnu Soderlundu koji je promašio, ali bilo je blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Livaković sada brani udarac Norvežanima i polako kreće krađa vremena.

74' - Dvosturka izmjena kod Rosenborga, Akintola je vani to je važno, jedna opasnost manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - GOOOOOL! Gojak je pogodio sjajno za Ligu prvaka. Zlatan gol vrijedan 25 milijuna eura. Bio je to spektakularan gol, kroz trojicu igrača pogodio je u prve rašlje. Pogodak pogledajte OVDJE.

70' - Obrana Dinama je vrlo nesigurna, sada su Moro i Leovac pokušali kombinacijom iznijeti loptu van, ali bio je samo gol-aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Kakva šansa! Gojak je prvo šutirao Hansen loše boksao i odbio mu loptu nazad, ali je pritom izašao iz kaznenog prostora. Gojak je imao prazan gol s kojih 15-ak metara, ali pogodio je prvog igrača u bloku. Šteta.

66' - Gojak ulazi, izlazi nevidljivi Izet Hajrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Hedenstad je šutirao izvana, ali traljavo i hvata to Livaković.

61' - Sat vremena je za nama. Dinamo je bezidejan, kombinatorika izostaje, lopta se sporo iznosi, preskače se igra, što je rezultat neupijanja pritiska norveške momčadi. No, rezultat je i dalje povoljan za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57'- Dinamo je iz prekida opasno prijetio Olmo je nabacio na peterac, ali lopta je na kraju završila u gol-autu, no opasno se prošetala po petercu.

55' - Zamalo penal za Rosenborg. Soderlund se prošetao do kaznenog prostora i tamo ga je Dilaver dočekao i dobro se postavio, Soderlund se zabio u njega i teatralno pao, ali sudac je to dobro procjenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Nešto bolji je Dinamo, agresivniji moraju zabiti kako bi bio mir, ali za sada ne ide, Norvežani su i dalje koncentrirani i čekaju priliku.

48' - Soderlund je dobio žuti karton jer je udario u duelu Ademija u lice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme i na početku su norveški navijači napravili veliku bakljadu.


45- Kraj je prvog dijela.

44' - Hedenstad je pogodio spojnicu iz spomenutog slobodnog udarca. Livaković je samo gledao, živi zid je bio prebačen, ali samo sreća spašava Dinamo.

43' - Dilaver radi prekršaj na Soderlundu i dobiva žuti kartin. Napadač je već tri puta izndio prekršaj u opasnoj zoni, ali ovaj je najopasniji jer je na 25 metara od gola.

40' - Petković je briljantnim driblinogm skoro kod centra izbacio igrača Rosenborga i projurio do kaznenog prostora i onda asistirao Mori koji je opalio, ali vratar Hansen je obranio.

38' - Olmo je šutirao izvana, ali težak promašaj.

37' - Akintola je sada nakon centaršuta opet pogodio iz poluvoleja, ali obranio je Livaković. Spašava sada Dinamo vratar.

36' - Petković je sada mogao započeti potencijalno dobru akciju, ali dao je loptu u prazno, podosta lopta otišlo je u prazno ili u noge Norvežanima na ovoj utakmici.

31' - Adegbenro je sada opalio s distance, okrenuo je braniča Dinama i opalio u okvir, ali Livaković je obranio sjajno. Teško diše Dinamo.

28' - Nikako da se obrana Dinama konsolidira. Opet korner i kroz noge prolazi lopta Leovcu te se prošetala kroz peterac, ali srećom nitko nije reagirao.

27' - Novi problem, Soderlund je nakon auta primio loptu i negdje sa šest metara je čak tri puta uspio pucati i sva tri puta je promašio da bi na kraju ipak bio korner.

26' - Pokušali su sada dinamovci uzvratiti, ali se Petković zabio uz gol-aut liniju i od tamo nešto pokušavao da bi na kraju ipak bio tek gol-aut.

23' - Čuju se norveški navijači od prve minute, ali sada su ih nakratko nadglasali Bad Blue Boysi, kojih je na stadionu tek stotinjak.

20' - Pritisak Rosenborga ne popušta, a tu i tamo se osjeti malo panike u obrani Dinama...

13' - Nakon kornera je Moro opalio s distance, ali uspjeli su Norvežani blokirati. Zatim je Olmo probao s ruba kaznenog prostora, ali bio je neprecizan.

11' - GOL! Rosenborg je zabio. Akintola je zabio nakon centaršuta Adegbenra. Gol je zapravo malo i komičan jer je na centaršut Nigerijca prvi reagirao Jensen čiji je udarac obranio Livaković, ali je Akintola bio prvi na lopti. Dosta loša reakcija obrane. Video pogledajte OVDJE.

10' - Rosenborg je opasno zaprijetio. Norvežani su iz kornera zamalo zabili, lopta je išla na prvu stativu, a Reginiussen je promašio s gol-linije.

8' - Zamalo problem, Ademi je vratio loptu u noge Adegbenru i to na nekih 25 metara od svog gola, ali Nigerijac je otišao koso i lopta je završila u korneru.

5' - Dinamo je do sada imao dva prodora po lijevoj strani, a nakon drugog napravljen je prekršaj i Olmo je izveo slobodni udarac, ali je centaršut završio u rukama vratara.

3' - Prva intervencija za Hansena. Stojanović je centrirao s desne strane i dobra je lopta bila, ali vratar domaćih ju je pokupio.

1' - Počela je utakmica. Dinamo ima loptu.


20:42 - Dinamovi igrači su stigli i sve je spremno.

20:39 - Očekuje se kako će Dinamo imati podršku od oko stotinjak Bad Blue Boysa.

19:39 - Stigli su sastavi.

Image
Image

Ivan Rakitic of Barcelona Athletic Bilbao v Barcelona, La Liga, Football, Nuevo San Mames Stadium, Spain - 16 Aug 2019, Image: 465784685, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Shutterstock Editorial

19:16 - Čekaju se sastavi.

18:44 - Pošto je derbi Dinama i Rijeke odgođen, Nenad Bjelica imao je puno vremena pripremiti svoju momčad za ovaj susret. Također, zdravlje je gotovo svima naklonjeno, tako da može računati na gotovo cijeli kadar. No tko će večeras istrčati na teren?

Image
DINAMO VEČERAS PO SVE ILI NIŠTA: /

I sudbina Danija Olma krojit će se prema ishodu utakmice s Rosenborgom

Tajnovit do kraja

Prošle sezone naučili smo dvije stvari o Nenadu Bjelici. Prva je da nikad ne objavljuje koji će izvesti prije utakmice, a druga je da ga rijetko mijenja, pogotovo ako funkcionira.

A sljedeći sastav u protekle dvije utakmice funkcionirao je sjajno:

Livaković na vratima, Leovac, Perić, Dilaver i Stojanović u posljednjem redu, Moro i Ademi na pozicijama zadnjih veznih, Olmo ispred njih, Oršić i Hajrović na krilima te Petković u samoj špici napada. Opcije s klupe su Atiemwen, Gavranović, Gojak, Majer i Šitum.

Image
Image

Photo: Josip Regović/PIXSELL

Ključna skok-igra

Sam Bjelica priznao je nakon prošle utakmice da nije htio žuriti sa zamjenama jer mu je početna postava bila idealno "naštimana" za ratnički način igre kakav preferiraju Norvežani.

Dinamo će se morati potući za ovu pobjedu, tu nema sumnje. Bit će tu puno zračnih duela, laktova u rebra i remplanja, zato Gavranović ne može nikako prije Petkovića u prvi sastav, a visoki Dino Perić i kolega mu Dilaver zacementirali su u prošloj utakmici svoja mjesta.

Utakmica u Norveškoj počinje u 21 sat, a prijenos uživo možete pratiti na portalu Net.hr.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo