BJELICA OTVORIO DUŠU DAN POSLIJE TRILERA NA MAKSIMIRU: / Opet komentirao VAR, a ovaj put odgovorio je i hajdukovcima

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Trener Dinama još se jednom osvrnuo na događanja u Ligi prvaka

7.11.2019.
20:06
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon dramatične utakmice na Maksimiru između Dinama i Šahtara u 4. kolu Lige prvaka koja je završila remijem 3:3 trener hrvatskog prvaka NenadaBjelice pojavio se u studiju N1 televizije. Odmah na početku je otkrio otkrio kako nije noćas puno spavao.

Image
BJELICA I DINAMO U VELIKIM PROBLEMIMA? /

Ako je suditi prema Neymarovom slučaju, piše im se loše

Image
BJELICA I DINAMO U VELIKIM PROBLEMIMA? /

Ako je suditi prema Neymarovom slučaju, piše im se loše

O završnici utakmice

"Nogomet je nepredvidiva igra. Utakmice Lige prvaka pune su preokreta. Nogomet je takav. Mogli smo u tim momentima bolje reagirati. Sve je upućivalo na to da ćemo pobijediti, možda je došlo do pada koncentracije. Da smo bili fokusiraniji možda ih ne bi primili. Ova ekipa pokazuje karakter. Vratili su s e igračem manje. Zabili su dva gola. Malo nesretno nije pobijedila“, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dola u nadoknadi

"Bio je to propust cijele ekipe u sudačkoj nadoknade. Da nema pogrešaka ne bi padali golovi. U svlačionici je bilo tužno nakon utakmice. Međutim ova ekipa je podigla nivo. Postali su respektabilna momčad i ostvarili su velike rezultate. Bilo bi nam ljepše d sva boda, ali još uvijek smo u igri“, nastavio je.

Kao dići igrače

"Najbolje s pobjedama. Prije Atalante imamo Rijeku i Hajduk. S pobjedama bi ušli s puno samopouzdanja. Treba ići korak po korak“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam li zadovoljan igračima? Prvih desetak minuta nismo bili na dobrom nivo. To nam se dogodilo i u Harkivu, ali smo onda preuzeli kontrolu. Imali smo bolje šanse. Malo smo u obje utakmice nespretno i nespretno remizirali. Prezadovoljan sam i preponosan svojim igrača kako se ponašaju. Sretan sam što ih mogu trenirati i biti dio ovog Dinama“, rekao je i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoje problemi. Igrači se moraju raspravljati na terenu. Kad bi bilo svejedno to ne bi bilo dobro. Moraju pokazivati emocije. Poželjni su verbalni kontakti je potiču momčad“, smatra Bjelica.

"U prošloj sezoni nisam imao problem u svlačionici, a ove sam malo na početku imao nekih trzavica, ali sve se promijenilo nakon Varaždina kada samo izgubili. Tu su mnogi igrači pokušavali doći do benefita izvan terena, ali to kod mene ne prolazi“, kazao je pa se posvetio strijelcu jednog od golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR

"Žao mi je što je Ivanušec stigao na krak prijelaznog roka. Zbog toga manje igra. Jako je kvalitetan i svjestan je da mora čekati na svoju šansu“, poručio je.

"VAR? Ne susrećem se prvi put s njim. Profitirao sam s njim i drugi su profitirali protiv mene. Ne komentarima suđenje. U 17 mjeseci nismo imali VAR i bilo je sudačkih pogrešaka i nikad ih nisam komentirao. I u Europi i u HNL-u, a bilo je puno odluka protiv nas. VAR nije perfektan sistem jer imamo bezbroj situacija u kojima je nepravedan. VAR ne djeluje kada se sudi nepostojeći korner, a nakon njega padne gol.. Nije jučer sudi faul na Ademiju, a nakon toga je došao penal…. Puno je situacija u kojima se ne primjenjuje. Trebalo bi nam dva sata da bi ih sve nabrojao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod penala se samo gledaju situacije kod kojih se sudi, a ne samo sporne. Bio sam protivnik VAR-a u Poljskoj. I kad mi je išao na ruku ostao sam protivnik. Nikad nisam sucima prigovarao jer su to ljudske greške", kazao je.

"Situacija od jučer? Prije toga je bio faul, a to VRA ne gleda i zato je to loš sustav. Prostor za manipulaciju je puno veći jer stalno imamo procjene jel to intenzitet za faul..l Vjerojatno se smanjuje broj pogrešaka, ali puno gubimo. Gubimo emocije. U Poljskoj sam sedam minuta čekao na odluku VAR-a. Zabijemo gol, a sedam minuta drhtimo što će VAR odlučiti. Bit će puno polemika oko toga“, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigovor hajdukovaca

Navijači Hajduka su nakon utakmice poručili neka 'netko vidi kao je nama u HNL-u'.

"Da ga ovdje imamo vjerojatno mi ne bi osvojili onaj Kup prije dvije godine protiv Hajduka, ali bi u prvenstvu imali 44, a ne četiri boda više od njih. Ljuske pogreške toleriram, a tolerirao sam ih i u Europi i HNL-u. Nije mi bi mi bilo svejedno protiv Young Boya i Benfice ali sam šutio. Tamo je ljudski faktor griješio, a ovdje griješi tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brych? On je koristio VAR koliko ga je trebao. Odluku kod penala je bila pravedna kao i crveni kartoni. To su njegove procjene. Smeta me što se ne provjeravaju sve sporne situacije. Pa ćemo dobiti pošteni nogomet. Ovdje je prostor manipulacije jako veliki. Pogledajte talijansku ligu. Ne možeš vjerovati da uz tehnologiju koju imaju dosuđuju takve penale“, završio je ovu temu.

O Olmu

Uputna je i bi li više volio dočekati proljeće u Europi, ali da bude drugi iza Hajduka, ili da bude prvak. Poručio je da bi radije bio prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekao je kako je Dinamo najbolji klub koji je vodio i da je Olmo najbolji igrač kojeg je trenirao i na terenu i izvan terena.

Suradnja s Mamićem

"Zdravko Mamić je godinama stvarao ovaj Dinamo. Organizirao je klub. U sezoni kada sam došao radili smo na stvaraju momčadi. On je doveo Petkovića i Oršića. Čuo sam se i čujem se s njim. Ponosan je na dečke i uvjeren je da ćemo ostvariti naše ciljeve“, rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritisak? Nisam bio da bih znao kakav je pritisak radio ranije trenerima. Ja imam korektnu suradnju. Jako dobro zna nogomet i može dobro procijeniti igrača. Nitko od nas nije ideala. Svi imamo svoje greške. Jako dobro surađujemo. Nismo imali nikakav razlog za prepirke. Ne petljam se u njegove privatne stvari“, dodao je.

Dalićev nasljednik?

"Repka? Očekuje da ćemo proći. Igramo doma, naši grači su bolji od Slovaka, ali to ne mora biti garancija. Bit će dobra atmosfera na Rujevici, a mi smo uvijek u tim najtežim trenucima bili pravi“, smatra. Upitan je vidi li se na mjestu izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo. Vrijeme će pokazati. Ja imam ugovor s Dinamom do 20121. Ne znam što će biti. Jasno da bi mi bila čast, kome ne bi bilo. Moraju se poklopiti neke stvari, da me HNS-hoće i da sam slobodan“, poručio je.

Regionalna liga

''Sa sportske strane bi bilo odlično, ali nije vrijeme. Vidite i sami što se događa. Huligana ima i kod nas i u regiji", jasan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač

"Kovač? Nije dobio prerano šansu. Osvojio je duplu krunu. Teško je bilo. S momčad koju je imao teško da je mogao nešto napraviti. Bilo je puno isluženih igrača s prevelikim mišljenjem o sebi, ali ne može Bayern s nj ma postizati vrhunske rezultate. Imao je vrlo malo kadar s obzirom na težinu natjecanja u Bundesligi, Ligi prvaka i njemačkom Kupu. Baza nije bila zdrava da bi mogao napraviti korak više, ali svejedno mislim da je jako puno napravio“, kazao je.

"Koji bi klub volio voditi? Nemam velikih želja. Cilj mi je doći u lige petice. Ne preferiram nikoga posebno. Klub za kojeg radim za tog i navijam. Za sada mi je predivno u Dinamu“, rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion

''Na svakog protivnika koji tu dođe za njega je to demotivirajuće. Ne mogu vjerovati da se to politički ne može riješiti. Modrić, Mandžukić ili bilo tko od njih je napravio sto puta više od bilo kojeg političara za Hrvatsku. Nejasno mi je da se to ne može riješiti i da igramo na tako neuglednom stadionu", završio je.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo