BIZARNA POGREŠKA KOŠTALA IH NASTUPA NA EUROPSKOM PRVENSTVU: / Glupost Britanaca ući će u anale

Image
Foto: Profimedia

Postali su predmet sprdnje

12.8.2019.
14:23
Profimedia
VOYO logo

Muška štafeta 4 x 400 m na bizaran je način izgubila pravo nastupa u posljednjoj disciplini nedjeljnog programa na Ekipnom prvenstvu Europe u atletici u poljskom Bydgoszczu, a razlog je pogrešna prijava natjecatelja - umjesto sprintera RabahaYousifa bio je prijavljen rezervni bacač kugle YoucefZatat, koji nije ni doputovao u Poljsku.

Sportski direktor Britanskog atletskog saveza NeilBlack izjavio je za BBC da se dogodila "tehnička pogreška".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je razočaravajuće, posebno za natjecatelje. Dogodila se pogreška kod nominacije, koju istražujemo", rekao je Black.

Ostali bez bodova

Reprezentacija Velike Britanije je tako ostala bez ijednog boda, iako je imala štafetu koja se mogla boriti za prvo mjesto. Istina, ni 12 bodova, koliko je na kraju osvojila pobjednička štafeta Italije, ne bi donijelo promjenu u konačnom plasmanu britanske reprezentacije, koja je sa 302,5 bodova osvojila peto mjesto, a ispred nje su bili novi europski prvak Poljska (345), Njemačka (317,5), Francuska (316,5) i Italija (316).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Black je pohvalio reakciju atletičara koji su trebali trčati u štafeti, a uz neprijavljenog RabahaYousifa to su trebali biti EthanBrown, LeeThompson i MartynRooney.

"Bili su sjajni. Kad smo ih informirali što se dogodilo, dobro su podnijeli udarac."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatat se našalio

Bacač kugle YoucefZatat, koji se iznenada našao u središtu zbivanja, iako nije ni bio u Poljskoj, iskoristio je priliku za šaljive objave na društvenim mrežama. Tako je na Twitteru objavio da bi "svakako trčao štafetu" da je bio u Poljskoj.

"Koliko god to meni bilo zabavno, suosjećam s dečkima koji su otputovali tamo, a na kraju nisu trčali", zaključio je Zatat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska reprezentacija bit će među osam reprezentacija koje će se 2021. godine natjecati u Superligi, najvišem razredu Ekipnog prvenstva Europe.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo