banner

KAKVA ŠTETA

BIVŠI VATRENI ŽALI ZBOG TUŽNOG OPROŠTAJA: ‘Mogao sam igrati i ove sezone, htio sam ostati ali nismo postigli dogovor’

Nakon sezone odrađene u talijanskom prvoligašu vratio se u klub koji mu je obilježio karijeru

Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna dao je intervju za talijanski Cagliarinews24 u kojem je progovorio o svom vremenu provedenom u Cagliariju, ali i o hrvatskoj reprezentaciji. Prije toga tema je bila pandemija koronavirusa.

“U Ukrajini je preko dvije tisuće zaraženih i četrdesetak smrtnih slučajeva. Nažalost, ti brojevi će sigurno još rasti. Ovdje sam s obitelji. Moramo biti strpljivi i izvući ćemo se iz ovoga”, kazao je Srna.

O reprezentaciji

“Odgoda Eura? Za Hrvatsku se ništa neće promijeniti. Tim je čvrst, iskusan i motiviran. Jedna godina može pomoći mlađim igračima da postanu iskusniji. Hrvatska je druga reprezentacija na svijetu sačinjena od mnogih talenata. Mladi ljudi koji odrastaju s vrlo jakim igračima koji su uključeni u glavne turnire. Mislim na Rakitića, Brozovića, Perišića, Vidu”, rekao je i istaknuo Modrića kao ključnog igrača reprezentacije i važno ime u svjetskom nogometu.

Poručio je i da smatra kako je ove sezone mogao još igrati, kao i to da je htio ostati u talijanskom prvoligašu.

“Da sam ostao poslužio bih. Kad postoje dobri igrači kao u Cagliariju koji znaju igrati dobar nogomet lakše je ostati na terenu. I Padoin i ja, usprkos godinama, bili bi velika pomoć. Žao mi je što se nisam oprostio s navijačima, ovo mi je bilo odlično iskustvo. Vratio bih se opet, ne žalim za ničim. Nismo postigli dogovor, a to mi se nije svidjelo, ja sam htio ostati. Onda je stigla ova ponuda iz Šahtara, prihvatio sam je bez da sam uopće postao svjestan da to znači da prestajem igrati nogomet”, rekao je te je progovorio je o Marku Rogu, koji je ove sezone na posudbi u Cagliariju.

Može igrati bilo gdje

“On može igrati u bilo kojoj prestižnoj ligi. Taktički inteligentan, šteta što u Napulju nije imao mnogo prilika da pokaže svoju vrijednost. Ali to mu je poslužilo za rast. U Cagliariju pokazuje svoju vrijednost, radi vrlo dobro i imat će odličnu budućnost”, kazao je.

Osvrnuo se potom i na Filipa Brdarića, s kojim je lani dijelio svlačionicu u Cagliariju.

“On ima stopostotnu kvalitetu. Prošla godina mu nije bila laka, s puno novih igrača i mladih s malo iskustva, ali u Celti mu ide dobro, igra dobar nogomet i oni su zadovoljni s njim. Može biti važno i za Celtu, ali i za Cagliari”, završio je.

Povratak na Net.hr