BIVŠI VATRENI SE EMOTIVNO OPROSTIO OD BARIĆA: / 'Bio je izvanredan trener, ali i čovjek s vizijom...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Barić je hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodio u 24 utakmica

13.12.2020.
20:42
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U nedjelju je u Zagrebu u 88. godini preminuo Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena i bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

Image
UMRO JE OTTO BARIĆ: /

Legendarni trener otišao je od posljedica koronavirusa, imao je 87 godina

Image
UMRO JE OTTO BARIĆ: /

Legendarni trener otišao je od posljedica koronavirusa, imao je 87 godina

Otto Barić bio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od srpnja 2002. do završetka Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine. U 24 utakmice za kormilom "Vatrenih" ostvario je 11 pobjeda, osam remija i pet poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Prije hrvatske, bio je izbornik austrijske nogometne reprezentacije od 1. travnja 1999. do 31. prosinca 2001. godine i u 22 utakmice ostvario sedam pobjeda, šest remija te devet poraza, odnosno izbornik albanske reprezentacije u razdoblju od 1. srpnja 2006. do 22. studenoga 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barićeva smrt snažno je pogodila proslavljenog hrvatskog nogometaša, a sada trenera, Nikolu Jurčevića koji je bio jako povezan s "Herr Ottom".

'JDoista sam u šoku...'

"U šoku sam! Izražavam iskrenu sućut njegovoj obitelji. A Hrvatska je izgubila jednog od najvećih trenera koje smo ikada imali. Otto mi je bio trener u Salzburgu u kojem sam proveo najljepše igračke dane svoje karijere. Osvojili smo dva naslova prvaka, igrali finale Kupa UEFA te igrali u Ligi prvaka. Bili smo fantastična momčad, a s klupe nas je predvodio Otto Barić, koji je bio apsolutno najzaslužniji za sve što smo napravili. Bio je izvanredan trener, ali i čovjek s vizijom, s idejom kako jedan klub može doći do velikog iskoraka. U Austriji Otto ima status legende, nogometne ikone, tamo ga doista neizmjerno cijene. Kod nas nije ostavio tako dubok trag, iako je bio izbornik koji nas je odveo na Euro 2004. u Portugalu. Doista sam u šoku...", izjavio je Jurčević za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barićev dugogodišnji asistent Marinko Koljanin emotivno se oprostio od legendarnog trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radili smo zajedno u Salzburgu, Linzu i Istanbulu u kojem je vodio Fenerbahče. Prije mjesec dana trebali smo se naći na utakmici Rudeš - Orijent, ali na koncu nije mogao doći. Ne mogu reći koliko mi je žao, a ono što mogu reći je da smo izgubili velikog stručnjaka i velikog čovjeka. Otto je bio pravi gospodin, uvijek uglađen, nikada s ružnim riječima, nikada da bi se okomio na nekoga od kolega. Osam naslova prvaka osvojio je samo u Austriji i to s četiri različita kluba. Igrao je finale Kupa kupova s Rapidom, te finale Kupa UEFA sa Salzburgom, a to su bile prosječne europske momčadi. No, Otto je već tada njegovao poseban stil igre, agresivan, muški, s puno trke i duela i to je nogomet koji se danas igra. Otto je bio daleko ispred vremena u kojem je živio. U Austriji su ga obožavali, cijenili kao stručnjaka s kojim su njihovi klubovi napravili veliki nogometni iskorak", poručio je.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo