ČEST SLUČAJ

BIVŠI VATRENI REKAO ENGLEZIMA ZAŠTO IGRAČI IZ BIH IGRAJU ZA HRVATSKU: ‘To ne možete objasniti strancima, ali ovako stoje stvari’

Tijekom karijere bio je član brojnih poznatih europskih klubova, a u Engleskoj je nastupao za Everton, West Ham i Hull City

Proslavljeni hrvatski napadač i bivši reprezentativac Nikica Jelavić (35) trenutno je član hrvatskog prvoligaša Lokomotive, u koji je stigao na početku ove sezone.

KAKVA NESREĆA ZA VATRENOG: Ante Rebić zbog korone mora propustiti možda i najvažniju utakmicu ove sezone

Jelavić je tijekom karijere bio član brojnih poznatih europskih klubova, a čak se šest godina zadržao na “Otoku”, gdje je igrao za škotske Rangerse, Everton, Hull City i West Ham.

Nikica JelavićFoto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Intervju za Evertonovu stranicu

Hrvatski napadač dao je intervju za službenu stranicu Evertona u kojem je progovorio o svojom razdoblju u tom klubu.

Jelavić je u Everton stigao 2012. godine iz Rangersa i sjajno počeo u novom dresu.

‘Ugasio’ se nakon sjajnog početka

“Prvih osam mjeseci u Evertonu bilo je najbolje razdoblje u mojoj karijeri. Bilo je nevjerojatno, kad god sam pucao, ušlo je unutra”, rekao je Jelavić pa nastavio:

“Bio sam tako opušten i samouvjeren. Bilo je kao: ‘Nije me briga protiv koga igram, oni moraju brinuti o meni’.

Nikica Jelavić u dresu Evertona slavi pogodakFoto: Profimedia

No, nakon toga Jelavić se “ugasio” i prestao biti tako ubojit pred protivničkim golom.

‘Ako se opustite u Premierligi, nestat ćete’

“Slušajte, vjerojatno sam razmišljao: ‘Imao sam dobru sezonu, mogu ovo ponoviti’. Ali u glavi sam možda bio previše opušten i mislio sam da se mogu malo ‘rashladiti’ nakon sezone”, prokomentirao je Jelavić pa naglasio:

“Morate učiniti sve što je potrebno, svakog dana, kako biste održali tu visoku razinu nogometa dugi niz godina. A ja nisam to učinio. Mislio sam da mogu ići malo lakše i dalje igrati dobro. Ako usporite samo malo, više vas nema. Ja sam mislio da mogu igrati na visokoj razini s malo manje treniranja. A ako to napravite u Premierligi, nestat ćete, kao što se meni dogodilo.”

‘U Hercegovini su Hrvati’

Također, Jelavić koji je rođen u Čapljini u Hercegovini, objasnio je zašto igrači rođeni u BiH igraju za druge reprezentacije.

“Slušajte, mi smo Hrvati iz tog mjesta. U Hercegovini žive uglavnom Hrvati. U Bosni su Bosanci. Strancima ne možete objasniti kako to funkcionira. Mi smo Hrvati, ali rođeni izvan Hrvatske”, poručio je.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Povratak na Net.hr