banner

STIŽE DVOJAC

BIVŠI VATRENI NAJAVILI DOLAZAK NA RUJEVICU: ‘To nam je veliki hendikep, ali moramo pokazati zašto smo drugi na svijetu’

Legenda je progovorila o budućim planovima

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio je gost HRT-ove emisije posvećene Ligi prvaka. Tom je prilikom govorio u utakmici Šahtara i Dinama, ali i o svojoj trenerskoj karijeri i Vatrenima.

“Rezultat 2:2 nama odgovara jer nas još drži u igri. Nismo pokazali najbolju igru. Treba dati dobru ocjenu treneru Bjelici i Dinamu koji su napravili jako dobru taktiku, bili su agresivni, blizu naših igrača i nisu nam dali igrati. Ako želimo proći skupinu moramo se poboljšati. Sljedeći utakmicu igramo u Maksimiru gdje će biti fenomenalna atmosfera. Dinamo će igrati kod kuće i od prve minute krenut će agresivno, kvalitetno i tražit će pobjedi”, rekao je Srna, koji obnaša funkciju pomoćnog trenera u Šahtaru.

“Nisam vagao kad sam dobio ponudu. Učim se. Nogomet je takav da moraš biti svjestan kad je kraj. Ja sam izabrao najbolji mogući trenutak i nije mi žao i sad otvaram novo poglavlje u životu – trenerska ili neka druga karijera, vidjet ćemo”, dodao je i naglasio da za sada ne razmišlja o samostalnoj trenerskoj karijeri.

Stiže s Mandžukićem

“Još sam mlad i neiskusan. Biti nogometaš je jedna stvar, ali biti trener je sasvim nešto drugo. Tu treba dobar stručni stožer, treba puno rada i puno iskustva, ja sam u tome još mlad”, poručio je pa se osvrnuo na Vatrene.

“Hrvatska reprezentacija svake kvalifikacije prolazi jako teško. Igramo kod kuće, ali hendikep je što nema Lovrena i Vide, ali mislim da će izbornik Dalić naći najbolje rješenje. Hrvatska mora pokazati u utakmici sa Slovačkom da je zasluženo bila druga na svijetu i proći na Europsko prvenstvo”, rekao je Srna te dodao kako će on i bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić doći podržati Vatrene na Rujevici.

Povratak na Net.hr