BIVŠI ŠEF RENAULTOVE EKIPE FLAVIO BRIATORE MORA U ZATVOR: / Osuđen na 18 mjeseci zbog porezne prevare

Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

Izbjegao je plaćanje više od 3,6 milijuna eura PDV-a pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji

10.2.2018.
21:41
AFP, ANDREJ ISAKOVIC
VOYO logo

Bivši šef Renaultove ekipe Formule 1 Flavio Briatore osuđen je u subotu na 18 mjeseci zatvora zbog porezne prevare u vezi njegove jahte "Force Blue" koja je zaplijenjena 2010., izvijestio je talijanski tisak.

Dio optužbi u zastari

Odvjetnici talijanskog poslovnog čovjeka, za kojeg je tužiteljstvo tražilo četiri godine zatvora, odmah su najavili žalbu vrhovnom sudu. Niži sud osudio je Briatorea na 23 mjeseca zatvora, a kaznu je smanjio žalbeni sud jer je dio optužbi pao u zastaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi se o aferi iz 2010. kada je policija zaplijenila 63-metara dugu jahtu. Ta jahta koja plovi pod zastavom Kajmanskih otoka pripada tvrtki s britanskih Djevičanskih otoka, a iznajmljuje ju Briatore, poznat po vezama sa supermodelima Naomi Campbell i Heidi Klum.

No, istražitelji su utvrdili da je Briatore vlasnik te tvrtke, pa time i jahte. On je izbjegao plaćanje više od 3,6 milijuna eura PDV-a pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo