FORMULA 1

BIVŠI ŠEF RENAULTOVE EKIPE FLAVIO BRIATORE MORA U ZATVOR: Osuđen na 18 mjeseci zbog porezne prevare

Izbjegao je plaćanje više od 3,6 milijuna eura PDV-a pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji

Bivši šef Renaultove ekipe Formule 1 Flavio Briatore osuđen je u subotu na 18 mjeseci zatvora zbog porezne prevare u vezi njegove jahte “Force Blue” koja je zaplijenjena 2010., izvijestio je talijanski tisak.

Dio optužbi u zastari

Odvjetnici talijanskog poslovnog čovjeka, za kojeg je tužiteljstvo tražilo četiri godine zatvora, odmah su najavili žalbu vrhovnom sudu. Niži sud osudio je Briatorea na 23 mjeseca zatvora, a kaznu je smanjio žalbeni sud jer je dio optužbi pao u zastaru.

Radi se o aferi iz 2010. kada je policija zaplijenila 63-metara dugu jahtu. Ta jahta koja plovi pod zastavom Kajmanskih otoka pripada tvrtki s britanskih Djevičanskih otoka, a iznajmljuje ju Briatore, poznat po vezama sa supermodelima Naomi Campbell i Heidi Klum.

No, istražitelji su utvrdili da je Briatore vlasnik te tvrtke, pa time i jahte. On je izbjegao plaćanje više od 3,6 milijuna eura PDV-a pri uvozu i više od 800.000 eura za gorivo između 2006. i 2010., tvrde tužitelji.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr