BIVŠI BOBANOV SUIGRAČ POSTAO PREDSJEDNIK: / Legendarna Zlatna lopta premoćno slavila na izborima

Image
Foto: AFP

Legedarni napadač uvjerljivo vodi u drugom krugu tako da su mediji već proglasili njegovu pobjedu.

27.12.2017.
17:52
AFP
VOYO logo

Nekadašnji nogometaš Milana i Chelseaja George Weah izabran je za predsjednika Liberije. Naime, najbolji nogometš u izboru Fife 1996. godine pobijedio je u drugom krugu Josepa Boakaija, koji je posljednjih 12 godina obnašao dužnost potpredsjednika te je postao 25. po redu predsjednik Liberije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslijedio nobelovku

Jedan od prvih koji mu je uputio čestitku je bivši predsjednik Južnoafričke Republike Jacob Zuma. U svom priopćenju izrazio je sreću što su izbori protekli mirno što smatra još jednim pozitivnim korakom jačanja demokracije u Africi. Weah je na mjestu šefa države naslijedio 79-godišnju dobitnicu Nobelove nagrade Ellen Johnson-Sirleaf, koja je prva Afrikanka izabrana za šefa države i vlade. Od nje je, inače, izgubio utrku 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Monaca, PSG-a, Milana, Chelseaja i drugih poznat je kao veliki humanitarac. U politiku je ušao pri kraju drugog Liberijskog građanskog rata, kada je najavio kandidaturu za predsjednika. Tijekom igračke karijere s PSG-om je osvojio francusku ligu, a u dva je navrata s Milanom bio prvak Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo je dijelio svlačionicu sa Zvonimirom Bobanom. Tri puta je bio najbolji afrički nogometaš (1989, 1994. i 1995.), a isto toliko puta našao se u Fifinih najboljih 11.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo