banner

PREZUŽNO

BIVŠEM IZBORNIKU JOŠ UVIJEK TAJE VIJEST O MARADONINOJ SMRTI: ‘Ugasili smo sve televizije, ne želimo da sazna za Diegovu smrt’

Istina će ga teško pogoditi jer mu Maradona jako puno znači

Carlos Bilardo (82), čovjek koji je bio na čelu argentinske reprezentacije koja je 1986. na krilima Diega Maradone osvojila Svjetsko prvenstvo u Meksiku još uvijek nije svjestan da je Mali zeleni napustio ovaj svijet. Njegov brat Jorge nedavno je rekao kako bi ga vijest o Maradoninoj smrti mogla teško pogoditi i pogoršati njegovo zdravstveno stanje.

“Carlosu smo ugasili sve televizije, ne želimo da sazna za Diegovu smrt jer ga jako voli i zaboljet će ga puno ako to sazna”, otkrio je Jorge Bilardo, čije riječi citira Marca.

“Maradonina smrt bit će tema u medijima četiri, pet ili 20 dana i to nam komplicira sve jer Bilardo gleda televiziju i puno nogometnih utakmica. Razgovarao sam s Oscarom Ruggerijem i on će ga zajedno s nekoliko suigrača iz reprezentacije koja je osvojila SP obići, procijeniti njegovo zdravstveno stanje i pronaći način da mu kažu za Diega”, kazao je i nastavio.

“Diego mu je jako puno znači”, naglasio je.

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena pokopan je prošlog tjedna u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu. Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama. Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove.

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači, ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-tak osoba.

Maradona je preminuo u prošle srijede zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Povratak na Net.hr