BIRA SE NAJBOLJI RUKOMETAŠ NA SVIJETU: / Na popisu nema Duvnjaka, ali zato je tamo jedan drugi Hrvat

Image
Foto: Profimedia

Bila je to njegova godina

2.7.2020.
15:22
Profimedia
VOYO logo

Najbolji igrač ovogodišnjeg Europskog prvenstva i najbolji igrač u njemačkoj ove sezone, DomagojDuvnjak, nije se našao na popisu nominiranih za najboljeg svjetskog igrača 2019. No, tamo je jedan drugi Hrvat - LukaCindrić.

“Tu je godinu započeo kao šesti an SP-u s Hrvatskom. Nakon toga je s Kielceom zaigrao u završnici Lige prvaka, koju je okončao kao četvrti. Na putu to toga postigao je 59 golova te je bio jedan od ključnih igrača Kielcea u osvajanju 16. naslova poljskog prvaka. Tamo je izabran u momčad sezone. Preko ljeta je oka prešao u Barcelonu, s kojom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo u rukometu. Pritom je bio ključni igrač s 22 pogotka, od kojih 11 u finalu”, piše u obrazloženju IHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Croatia's centre back Luka Cindric holds the ball during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Group C handball match Croatia vs Belarus on January 16, 2017 at the Kindarena in Rouen., Image: 310990792, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

Uz Cindrića na popisu su Danci Mikkel Hansen, Rasmus Lauge i Niklas Landin i Norvežanin Sander Sagosen. Glasovanje je otvoreno, a pobjednik će biti proglašen 18. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo