BAŽDAREVIĆEV NASLJEDNIK

BIH TRAŽI NOVOG IZBORNIKA: Stigla lista s popisom želja, predvode je Prosinečki, Kek i Seedorf

Susjedna Bosna i Hercegovina bira novog izbornika. Nakon što nisu uspjeli izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji tamošnji Savez otkazao je povjerenje Mehmedu Baždareviću.

Kako bi se potrudili da donesu što bolju odluku NSBiH osnovao je Komisiju za imenovanje izbornika koju čine u Ivica Osim, Dušan Bajević, Sead Kajtaz i Zvjezdan Misimović.

Njihov je zadatak obaviti razgovore s potencijalnim kandidatima i Izvršnom odboru predložili osobu za koju misle da je najoblja, nakon čega članovi istog glasuju o konačnom izboru.

Član Izvršnog odbora Mile Kovačević, inače predstavnik Fudbalskog saveza Republike Srpske, u petak je pred njih stavio listu od osam trenera za koje smatraju da bi bili dobar izbor.

“Da li će oni biti kandidati, trenutno ne znam, ali potrebno je sklopiti mozaik usvjeta i preduvjeta te s ovim trenerima obaviti ozbiljan razgovor. Naši kandidati su: Marcel Koller (bivši izbornik Austrije), Vladimír Weiss izbornik Gruzije), Vinko Marinović, Boško Đurovski, Matjaž Kek, Srečko Katanec, Robert Prosinečki i Clarence Seedorf. To su naše želje, naša promišljanja i mi molimo našu komisiju da pokuša stupiti u kontakt s njima i vidjeti ima li prostora za suradnju”, izjavio je Kovačević za Klix.ba.

Mismović je pak objavio da su neka imena s popisa FSRS-a već otpala.

“Ranije smo neke od njih kontaktirali i vidjeli da ne ispunjavaju naše kriterije. Ne bih govorio o kojim se imenima radi. Nećemo žuriti s pronalaskom pravog rješenja”, poručio je.

Izvršni odbor, inače, ima 15 članova, a minimalno njih 12 mora glasati za novog selektora. Trenutno je najizgledniji kandidat  Meho Kodro. Riječ je o bivšem igraču mostarskog Veleža i Barcelone.

 

 

Povratak na Net.hr