DAN MARTIN

BICIKLIST PAO I SLOMIO KRALJEŽAK PA ODVOZIO UTRKU DO KRAJA: ‘Šteta, jer sam osjećao da sam u odličnoj formi…’

Doživio je frakturu kralješka u križnom dijelu kralježnice, zbog čega je odustao od nastavka natjecanja

Irski biciklist Dan Martin (Israel Start-Up Nation) u četvrtak je pao tijekom druge etape utrke Criterium du Dauphine, ali je unatoč bolovima stigao do cilja, a kasnije pretrage su pokazale da doživio frakturu kralješka u križnom dijelu kralježnice, zbog čega je odustao od nastavka natjecanja.

ZBOG KORONAVIRUSA OTKAZANO SP U CESTOVNOM BICIKLIZMU: Švicarske vlasti produžile zabranu okupljanja više od 1000 osoba do 1. listopada

Kako uslijed loma nije bilo pomaka, liječnici izraelske momčadi su optimistični da bi se Martin u sljedeća dva tjedna mogao dovoljno opraviti za nastup na Tour de Franceu koji 29. kolovoza starta iz Nice.

Nada se nastupu na Touru

“Doista se nadam da ću biti spreman za Tour de France. Šteta, jer sam osjećao da sam u odličnoj formi. No, brzo se oporavljam i imam razloga biti optimističan”, izjavio je irski biciklist koji se već u četvrtak zaputio prema svom domu u Andorri.

Ozljeda kralježnice nije bila jedina nezgoda koja je u četvrtak zadesila Martina koji se našao u skupini vozača koji su na cilj stizali s većim zaostatkom za najbržima. Oni su uletjeli u nevrijeme pračeno snažnom tučom koja je na njihovim tijelima, većinom po leđima, ostavila tragove udaraca. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen.

Povratak na Net.hr