BEZ ŠANSE: / Hrvatice teško poražene na startu Europskog prvenstva

Image
Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Hrvatske košarkašice otvorile su Europsko prvenstvo porazom u mađarskom Szombathelyu od Rusije s 83:62 (22:13, 20:19, 23:7, 18:23).

11.6.2015.
21:12
Igor Kralj / PIXSELL
VOYO logo

Naše košarkašice su u dvoboj s velikim favoritkinjama Ruskinjama, koje su triput bile prvakinje Europe, ušle hrabro, a odlično su odigrale drugu četvrtinu koju su izgubile samo s 19:20. No, u nastavku je prevladala kvaliteta ruskih košarkašica koje su treću četvrtinu dobile s 23:7 i riješile pitanje pobjednika dvoboja. Zadnju četvrtinu su Hrvatice dobile s 23:18 što je dobra najava pred susret 2. kola u petak protiv Latvije.

Kod Hrvatske je najbolja bila Iva Ciglar sa 17 poena i tri asistencije, Iva Slišković je upisala 12 koševa, Mirna Mazić je susret završila sa sedam poena, dok je Luca Ivanković imala pet koševa i osam skokova. Kod Ruskinja je najučinkovitija bila naturalizirana Amerikanka Epiphany Prince sa 16 koševa, Natalija Vieru je dodala 14, a Marina Kuzina 13 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oslabljena Hrvatska

Hrvatska je na ovo Europsko prvenstvo došla jako oslabljena jer zbog ozljeda i drugih razloga izbornik Braslav Turić nije mogao računati na Mariju Režan, Antoniju Mišuru i Anu Lelas, a neposredno nakon puta u Mađarsku otpala je i Amerikanka Shavonte Zellous zbog problema s dobivanjem državljanstva.

U drugom susretu skupine C Srbija je sa 76:60 bila bolja od Latvije, a slobodna je bila Velika Britanija. U drugu fazu natjecanja prolaze prve tri reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo