Beograd će imati dva maratona!?

Jedan nam je malo

Postoji velika verovatnoća da će Beograd ove godine imati dva maratona, jer postoje dve strane koje tvrde da će ove godine organizovati Beogradski maraton – Atletski savez Beograda i Beogradski maraton d.o.o., preneo je B92.

Spor oko organizacije trke nastao je nakon što je Sekretarijat za omladinu i sport odlučio da oduzme organizaciju privrednom društvu Beogradski maraton d.o.o. zbog nagomilanih dugova prema takmičarima, menadžerima i drugim učesnicima maratona.

Gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević izjavio je da je Atletski savez Beograda podršku za organizaciju dobio i od Atletskog saveza Srbije, koji će se takođe uključiti u organizaciju.

On je istakao da je preuzeću Beogradski maraton ponuđeno da se priključi i pomogne oko ogranizacije trke, koja je dodeljena ASB. Datum održavanje trke mogao bi da bude 29. septembar.

Sa druge strane direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o Dejan Nikolić najavio je da će se maraton održati 21. aprila.

U saradnji sa gradom Beogradom već više od 20 godina organizujemo najznačajniji sportski događaj u zemlji s ciljem da se promoviše ne samo maraton i sport uopšte, već i Beograd i Srbija – rekao je nedavno Nikolić.

Nikolić je istakao da su se do sada za učešće na maratonu prijavili trkači iz 22 zemlje, a među njima su i prvi put Urugvaj, Brazil, Južnoafrička Republika i Irska.

Direktor preduzeća Beogradski maraton najavio je da će promoter ovogodišnjeg izdanja trke ponovo biti legendarni atletičar Karl Luis, koji je prvi put bio u Beogradu 2006. godine.

Da li to znači da će Beogradski maraton ove godine bti održan dva puta, ili možda trke neće biti, ostaje da se vidi.

Povratak na Net.hr