BARCELONA PUCA PO ŠAVOVIMA: / Kad igrači vide što im klub sprema moglo bi doći do kaosa

Image
Foto: Profimedia

Poznato je da su Barcine zvijezde među najplaćenijim u svijetu nogometa

3.6.2020.
18:51
Profimedia
VOYO logo

Prije više od dva mjeseca Barcelona je uspjela nagovoriti svoje igrače da se odreknu dijela plaća zbog financijske krize koja ih je pogodila uslijed pandemije koronavirusa. Nogomet je stao, a odmah potom i priljev kapitala. Bez publike na stadionu i financijske injekcije od TV prava jasno je klub ne može funkcionirati pa su igrači tada bez problema pristali na zahtjeve kluba.

“Želimo razjasniti da je naša želja uvijek bila da nam se plaće smanje jer razumijemo kakva je situacija i mi smo prvi koji smo uvijek pomagali klubu u svakom pogledu u kojem se to od nas tražilo. Iznenađuje nas, stoga, da je čelništvo kluba pokušalo izvršiti pritisak na nas zbog nečeg što smo ionako željeli učiniti. Ne samo da ćemo smanjiti svoje plaće, već ćemo i pomoći da zaposlenici kluba dobiju svoje pune plaće”, napisao je tada Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IGRAČI BARCELONE BEZ PROBLEMA PRISTALI NA VELIKO SMANJENJE PLAĆE: /

Oduševili gestom kojom su osigurali primanja osoblju kluba

Image
IGRAČI BARCELONE BEZ PROBLEMA PRISTALI NA VELIKO SMANJENJE PLAĆE: /

Oduševili gestom kojom su osigurali primanja osoblju kluba

No, pitanje je kako će reagirati kada doznaju što im sprema predsjednik JosepMariaBartomeu. Španjolska Marca tvrdi da im želi još jednom srezati primanja, uz napomenu da će sve ovisiti o ljetnom prijelaznom roku i novcima koje će Katalonci zaraditi od prodaje igrača.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (R) celebrates his goal with Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019. (Photo by CURTO DE LA TORRE / AFP)

Marca piše da ih je blokada nogometa koštala između 150 i 175 milijuna eura. Igračima su srezali 70% primanja, a još su im dodatno 2% uzeli kako bi pokrili primanja zaposlenika na Camp Nou. Međutim ta rezanja nisu uspjela balansirati njihove financijske knjige pa bi mogla uslijediti nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje koje postavlja je kako će Messi i društvo reagirati na novo smanjenje plaća s obzirom na to da klub u svoje redove želi dovesti Lautara Martineza, za kojeg Inter traži 111 milijuna eura. Barca ima veliku listi za odstrel i tu bi mogla nešto zaraditi, ali sigurno ne toliko da bi mogli plastiti astronomsku odštetu i pokriti plaće igrača. Stoga će vjerojatno biti prisiljeni na nova rezanja, a time sigurno neće biti svi sretni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo