KRCATI LOVOM

BARCA NA ZIMU RUŠI REKORD: ‘Možemo kupiti Coutinha, a od prodaje Neymara nismo zaradili 222 milijuna’

Odlazak Neymara ovog ljeta uzdrmao je sve fanove Barcelone.

Malo tko mogao je pomisliti da će Brazilac napustiti jedan od najprestižnijih klubova i najjačih liga i otići u PSG.

U trenutku kada je postalo jasno da će do posla doći vodstvo kluba panično je krenulo u potragu za njegovim nasljednikom. Philippe Coutinho bio je prva meta, no odbio je Liverpool ponudu od 120 milijuna eura.

Iako je bio frustriran odbijenicom, vratio se razočarani Brazilac u momčad, a sudeći po predstavama ostavio je priču oko Barcelone iza sebe. Barem privremeno.

Prema pisanju Mundo Deportiva navodno je miran jer je postigao dogovor s Liverpoolom po kojem je pristao ostati pod uvjetom da ga prodaju već na zimu.

Da bi priča mogla krenuti u tom smjeru može se naslutiti i po riječima Barcinog direktora Oscara Graua.

“Spremni smo kupiti Coutinha u zimskom prijelaznom roku. Kao i bilo bilo kojeg igrača kojeg stručni stožer zatraži”, rekao je Grau na konferenciji za novinare naglašavajući da će u slučaju dolaska novih igrača neke morati napustiti Camp Nou.

Nakon što su prodali Neymara za rekordnih 105 eura su doveli Ousmanea Dembelea.

“Moramo zaboraviti za koliko smo ga prodali. Poslije poreza nam je ostalo 188 milijuna eura, a za ulaganje 144”, otkrio je Grau.

Osim Dembelea klub je za 40 milijuna doveo Paulinha tako da je Neymar pokrio njihove transfere.

Ovim putem poručio je i da Barcelona mora nastaviti igrati u španjolskoj La Ligi. Puno je bilo govora o tome s obzirom da Katalonija namjerava proglasiti neovisnost.

 

Povratak na Net.hr