ATLETICO ZAUSTAVIO BAYERN: / Evo što trebate znati o susretu o kojem će se još dugo pričati

Image

Nogometaši Atletico Madrida po drugi put u posljednje tri sezone izborili su finale Lige prvaka.

4.5.2016.
6:45
VOYO logo

Za to je bio dovoljan poraz od Bayerna 1:2 u gostima jer su u München doputovali s prednošću iz prve utakmice od 1:0. Ujedno ovo je Atleticu treće finale Kupa/Lige prvaka u povijesti. Osim onog prija dvije godine zaigrali su u finalu i 1974. u prva dva su poraženi, a možda će im treće donijeti sreću, a to ćemo znati 28. svibnja za kada je zakazano finale kojem je domaćin Milan.

1. Atmosfera

Navijači Bayerna zaista su se potrudili uveličati polufinalnu utakmicu protiv Atletico Madrida u Münchenu. Naime, impresionirali su nogometni svijet prekrasnom koreografijom uoči susreta, a svoju ljubav prema klubu pokazali su i gromoglasnim navijanje. Bayernu je, ovo, inače bilo treće polufinale Lige prvaka zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Dominacija Bayerna u prvom poluvremenu

Prvaci njemačke željeli su čim prije nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice. S tim ciljem neprestano su napadali vrata Jana Obalaka, a koliko su bili dominanti u prvih 45 minuta govori sljedeći podatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također niti jedan nogometaš Atletica u prvom poluvremenu nije primio lotu na suparničkoj polovici:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ključni trenuci utakmice

Bayern je svoju dominaciju iskoristio te je prvi došao do vodstva. Xabi Alonso zabio je iz slobodnjaka u 31. minuti. Španjolac je, inače, svih svojih šest golova za Bayern zabio izvan kaznenog prostora, a sva tri u Ligi prvaka stigla su iz slobodnjaka. Atletico je tako primio prvi gol nakon 632 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Müllerov penal

Samo tri minute kasnije Bavarci su imali veliku priliku povećati vodstvo. Gimenez je napravio prekršaj na Javiju Martinezu unutar 16-erca, a sudac je pokazao na bijelu točku. Muller je dobro pucao, međutim sjajni Jan Oblak fenomenalno je reagirao i obranio njegov udarac. Mulleru je to bio treći nerealizirani penal u Ligi prvaka. Sedam puta ih je izveo, a promašio je posljednja dva. Oblak je pak obranio dva od tri penala u Ligi prvaka, a to mu bila 30 obrana od do tada 31 upućenog udarca u okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Griezmann izjednačio

Igrala se 54. minuta kada Torres je sjajno dodao Griezmannu, a francuski napadač je to pretvorio u pogodak. To mu je bio 31 gol u sezoni. također postao je najbolji strijelac Atletica u Ligi prvaka (9) pa je Diego Costa sada iza njega s golom manje. Torresu je ovo, inače, bila prva asistencija u Ligi prvaka ikad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/9fpl

Lewandowski vratio nadu Bayernu

Dvadeset minuta kasnije Robert Lewandowski vratio je vodstvo Bayernu. Alabu je ubacio na drugu stranu za Vidala, Čilenac je potom glavom prebacio loptu prema Poljaku, a ovaj ju je na isti način spremio u mrežu. Bio mu je to četvrti gol glavom u ligi prvaka ove sezone po čemu je na broju jedan. Također s devetim golom ove sezone samo je Cristiano Ronaldo ispred njega (16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/92dj?t=18.6

Novi penal i novi promašaj za povijest

U 83. minuti dosuđen je jedanaesterac za Atletico. Martinez je rušio Torresa izvan kaznenog prostora, ali sudac je dosudio penal. Torres je tukao, a Neuer obranio. Ovo je prvi put u povijesti polufinala Lige prvaka da na utakmici dva penala nisu realizirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna statistika

S obzirom na nevjerojatnu statistiku u korist Nijemaca pravo je čudo što Bayern nije dao više golova i osigurao prolazak dalje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Sukob Simeonea i Riberyja

Trener Atletico Madrida Diego Simeone bio je prilično nervozan u prvom poluvremenu utakmice s Bayernom. Razlog tomu krije se u primljenom golu i penalu koji je dosuđen u korist Bavaraca. Najviše se međutim razljutio nakon što je napadač

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayerna Robert Lewandowski nakon duela ostao ležati na podu.

U tom trenutku počeo je vikati prema klupi Bayerna, a u obranu je odmah prišao Franck Ribery. U pokušajau da ga smiri sam je nastradao. Simeone ga je zgrabio za vrat, ali mu je Francuz uzvratio, a kako je to izgledalo pogledajte u videu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Simeoneov novi napad

Trener Atletica potpuno je izgubio živce na samom kraju utakmice te je snažno u jednom trenutku udario službenika Atletico Madrida zaduženog za administrativne stvari, Pedra Pabla Matesanza. Na prvu se činilo da je zapravo udario službenika Uefe jer je ovaj držao semafor u rukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Guardiola u polufinalima

Pep Guardiola treći je put zaredom ispao u polufinalu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

z. Najbolji trenuci utakmice

https://vid.me/YTAS

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo