Ana Ivanović u polufinalu Sofije

Pobedila je Australijanku Samantu Stosur i plasirala se za polufinale

31.10.2013.
19:03
VOYO logo

Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Australijanku Samantu Stosur u drugom meču na turniru u Sofiji i tako izvesno izborila mesto u polufinalu, piše B92.

Ivanovićeva je do trijumfa došla sa 6:2, 5:7, 6:2, posle jednog sata i 54 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ani je to drugi trijumf u prestonici Bugarske, pošto je u prvom kolu slavila protiv domaće teniserke Cvetane Pironkove. To joj je bilo dovoljno da se plasira u polufinale, iako je u petak čeka meč trećeg kola sa Ruskinjom Jelenom Vesninom.

Ana je protiv Stosurove odigrala veoma dobro, ali je imala i uspona i padova. To je Australijanka uspela da iskoristi u drugom setu i meč uvede u treći set, ali je Ivanovićeva tada zaigrala odlično i nije dozvolila potpuni preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanovićeva je nervozno ušla u meč, što je Stosurova iskoristila i odmah došla do dve brejk šanse. Srpska teniserka se odbranila i posle četiri izjednačenja konačno povela sa 1:0, da bi joj Stosurova uzvratila bez izgubljenog poena.

Ana je od tada zaigrala znatno bolje, osvojila je servis gem, a potom i brejk za 3:1. U nastavku seta Ana je još lakše osvajala gemove na svoj servis, da bi u osmom gemu stigla do novog brejka koji joj je doneo prvi set sa 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu se sve do sedmog gema vodila izjednačena borba, a tada je Stosurova oduzela servis Ivanovićevoj za vođstvo 4:3. Pošto su obe bile sigurne na svojim servisima u naredna dva gema, Stosurova je servirala za izjednačenje u devetom gemu, ali je Ivanovićeva uzvratila brejkom za 5:5.

Međutim, Stosurova je odmah napravila novi brejk i u 12. gemu ponovo servirala za osvajanje drugog seta. Posle Aninih prilika za brejk i dosta preokreta, Australijanka je uspela da završi set i izjednači na 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je zaigrala mnogo bolje u odlučujućem setu, odmajh posle sigurnog servis gema došla je i do brejka za vođstvo 2:0. Ivanovićeva je servirala i za nastavak niza, ali je Stosurova posle preokreta vratila brejk, ali Ana tu nije stala.

Srpska teniserka je odmah ponovo oduzela servis Australijanki, a potom obezbedila taj brejk zahvaljujući sjajnom servisu za vođstvo 4:1. Ivanovićeva je uspela da održi tu prednost i na servis Stosurove u osmom gemu izbori prvu meč loptu, koju je i iskoristila za trijumf posle skoro dva sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo