AMERIKANCI SPREMNI DOČEKUJU SPEKTAKL U MINNEAPOLISU: / 'Već se dvije godine pripremamo za ovaj događaj'

Image
Foto: AFP

"Ne očekujemo nikakve incidente, jedino očekujemo hladno vrijeme," rekao je šef policije

1.2.2018.
7:55
AFP
VOYO logo

Nedjeljno izdanje "Super Bowla", finala doigravanja američke profesionalne lige u američkom nogometu NFL, osim velikog sportskog spektakla, bit će i jedna od najvećih sigurnosnih operacija u svijetu sporta.

Patriotsi i Eaglesi u finalu

U finalu 52. izdanja Super Bowla igrat će branitelji naslova New England Patriotsi i Philadelphia Eaglesi. Patriotsi su u finalu Američke konferencije na svom terenu u dramatičnoj utakmici svladali Jacksonville Jaguarse sa 24-20, dok su Eaglesi također na svom terenu u finalu Nacionalne konferencije uvjerljivo nadigrali Minnesota Vikingse sa 38-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki finale igrat će se u nedjelju 4. veljače i to na stadionu Vikingsa u Minneapolisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo na sve. Već se dvije godine pripremamo za ovaj događaj," kazao je šef policije u Minneapolisu Scott Gerlicher.

200 sigurnosnih provjera

Za sigurnost na i oko samog stadiona brinut će brojne policijske patrole i helikopteri. Cijelo područje je pokriveno kamerama, a pregledali su ga i psi tragači. Bit će postavljeno nekoliko prstenova zaštite, a bit će postavljene i betonske ograde kako bi se spriječili mogući teroristički napadi vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne očekujemo nikakve incidente, jedino očekujemo hladno vrijeme," dodao je Gerlicher.

Tijekom posljednje dvije godine lokalne policijske vlasti su imale više od 200 sigurnosnih provjera kritične infrastrukture i okolnih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promjene u osiguranju

Super Bowl se održava četiri mjeseca nakon pokolja u Las Vegasu kada je 64-godišnji Amerikanac Stephen Paddock pucao iz automatskog oružja sa 32. kata hotela Mandalay Bay usmrtivši pritom 58 osoba, dok ih je ranjeno više od 400. Zbog tog je incidenta policija promijenila plan osiguranja Super Bowla, ali nisu željeli otkriti detalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili smo nekoliko specifičnih promjena o kojima nećemo razgovarati," dodala je šefica osiguranja NFL-a Cathy Lanier. Vlasti su pozvale i građane da prijave sumnjive radnje ili bilo što sumnjivo.

"Nemamo nikakvu vjerodostojnu ili specifičnu prijetnju, no nastavit ćemo aktivno pratiti kanale s našim međunarodnim partnerima. Super Bowl zbog svog značaja može biti aktraktivan cilj," kazala je Kirstjen Nielsen, tajnik američkog ministra unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo