AMERIČKI KOŠARKAŠ POMAŽE SVOJEM GRADU: U doba borbe protiv koronavirusa New Yorku donira 10 milijuna maski

Marbury je otkrio da je nabavio zaštitne maske po razumnoj cijeni

Bivša NBA zvijezda Stephon Marbury postigao je dogovor s jednim kineskim proizvođačem zaštitnih maski i spreman je donirati 10 milijuna maski gradu New Yorku koji je pogođen pandemijom koronavirusa, piše “New York Post”.

U USPOREDBI S NJEGOVOM, DRUGE DONACIJE SE ČINE MALE: Vlasnik LA Clippersa donirao ogromnu svotu za borbu s koronavirusom

“Što god da se događa, ja sam iz Brooklyna”, izjavio je bivši američki košarkaš koji sada radi kao trener pekinškog kluba Royal Fighters. “To što mogu pomoći New Yorku, mi je važno i dira me u srce”, dodao je bivši košarkaš New York Knicksa.

Nabavio ih po razumnoj cijeni

Dogovor kojeg je sklopio Marbury trebao bi osigurati maske za zaštitne radnike i djelatnike gradskih bolnica koji su mobilizirani u borbi protiv pandemije u kojoj je do sada u SAD-u zaraežno više od 121.000 osoba, od čega više od pola u državi New York.

KONTROVERZNI VLASNIK NEW YORK KNICKSA POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Ne osjeća gotovo nikakve simptome bolesti

U New Yorku, kao i drugdje u svijetu, liječnici i zdravstveni djelatnici su suočeni s nestašicom opreme.

Cijena jedne je oko dva i pol eura

“Znam koliko je važno imati maske u ovom razdoblju”, kazao je Marbury, dodavši da je nabavio zaštitne maske po razumnoj cijeni.

Prema pisanju “New York Posta”, cijena svake maske je 2,75 dolara (gotovo 2,5 eura), a dva milijuna maski trebalo bi stizati tjedno u razdoblju od pet tjedana.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr