AMERIČKI HOKEJAŠI PONOVO SELE U EUROPU: / NHL će se igrati u Pragu i Stockholmu

Image
Foto: AFP

Sjevernoamerička NHL liga sljedeće sezone će se djelomično preseliti u Europu

22.3.2019.
11:43
AFP
VOYO logo

Vodstvo NHL-a odlučilo je sljedeće sezone organizirati tri utakmice utakmice osnovnog dijela sezone na europskom tlu. U sklopu tzv. "Svjetske serije", ponajbolji hokejaši klubovi svijeta će jednu utakmicu odigrati u Pragu, a dvije u Stockholmu, objavili su iz NHL-a.

U Pragu će 4. listopada sezonu otvoriti Chicago Blackhawks i Philadelphia Flyers, dok će 8. i 9. studenog u Stockholmu snage odmjeriti Buffalo Sabres i trenutačno najbolja momčad osnovnog dijela sezone Tampa Bay Lightning.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, neke će NHL momčadi završni dio priprema za novu sezonu odraditi na Starom kontinentu te će u sklopu toga odigrati i pripremne utakmice protiv europskih klubova.

Ovo je već treća uzastopna sezona u kojoj će europski ljubitelji hokeja na ledu imati priliku gledati NHL momčadi na djelu. U ovoj sezoni su tri utakmice odigrane na tlu Švedske i Finske, a sve zajedno su NHL momčadi nastupile već 25 puta pred europskim fanovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav potez i ne čudi, jer je Europa veliki bazen iz kojeg NHL crpi mnoštvo najtalentiranijih igrača koji se na taj način mogu pokazati pred navijačima koji su ih nekada imali priliku gledati u njihovoj razvojnoj fazi. U NHL-u trenutačno nastupa više od četvrtine hokejaša koji nisu rođeni na sjevernoameričkom tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo