NAJMLAĐI IKADA

AMERIČKI BOKSAČ OSVOJIO NASLOVE U SVIM VERZIJAMA, TEK SU MU 23 GODINE: ‘Spreman sam dominirati svijetom’

Lopez nije izgubio od poraza u amaterskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Američki boksač Teofimo Lopez osvojio je naslov u lakoj kategoriji po svim verzijama nakon to je jendoglasnom odlukom sudaca pobijedio Ukrajinca Vasilija Lomačenka u subotu u Las Vegasu.

KONAČNO BOKSAČKI SPEKTAKL KOJI SU SVI ČEKALI: Nakon tri godine čekanja, Joshua će u ring s opakim Balkancem

Lopez, koji je imao pojas IBF u lakoj kategoriji, sada je osvojio naslove po verzijama WBC, WBO i WBA, koje je do jučer držao njegov sinoćnji suparnik, nepobijeđen zadnjih šest sezona.

Teofimo LopezFoto: Profimedia

Sve pobjede

Sa 23 godine američki je boksač postao najmlađi boksač koji je osvojio naslov u svm verzijama od osnivanja WBO-a 1988.

“Spreman sam dominirati svijetom”, izjavio je Lopez koji je pobijedio u svojih 16 profesionalnih borbi, od čega su 12 bile nokautom. Nije izgubio od poraza u amaterskoj konkurenciji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru gdje je branio boje Hondurasa 2016.

Neizvjesna borba

Trojica sudaca su mu dala više bodova (119-109, 117-111 i 116-112), ali je borba, koja je održana bez gledatelja zbog pandemije koronavrusa, izgledala puno neizvjesnija nego što je to rezultat pokazao

“Mislio sam da sam pobijedio”, kazao je Ukrajinac, dvostruki olimpijski pobjednik (2008., 2012.), koji je napustio ring odmah nakon objave rezultata. “On je bio bolji u prvom dijelu borbe. Ali u drugoj polovici, preuzeo sam kontrolu. Nisam zadovoljan rezultatom”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr