ON BI SE VRATIO

ALILOVIĆ JE SPREMAN POMOĆI REPREZENTACIJI: ‘Ako će me Kauboji trebati, ja sam tu’

Mirko Alilović spreman je na povratak u reprezentaciju. Ovaj vratar preskočio je dva natjecanja, Olimpijske igre u Riju i Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, a na oba natjecanja Hrvatska je ostala bez medalje.

“Ma, ja sam i prije govorio da sam za reprezentaciju uvijek spreman. Ne želim se gurati, ali i prije Rija i Francuske rekao sam da ću pomoći kad god mogu. Ako će me reprezentacija trebati, ja sam tu. Tko god bio izbornik, ja sam spreman za razgovor”, rekao je Mirko Alilović za 24 sata. 

‘Bio sam glavni krivac’

Na njegovom posljednjem nastupu, na Euru u Poljskoj, Hrvatska je osvojila broncu, a Alilović doživio brojne kritike.

“Posljednjih desetak godina stalno sam bio glavni krivac za neuspjehe reprezentacije. Sad me nema na dva natjecanja pa Hrvatska nije osvojila niti jednu medalju. Jesam li ja bio kriv za sve u prethodnim godinama? Zato se sad neću gurati. Znam što sam proživljavao u proteklim godinama, a ne želim opet kroz to prolaziti”, dodao je Alilović.

Bivši izbornik je na SP vodio trojicu vratara, a uz Ivana Stevanovića, Filipa Ivića je u drugom dijelu natjecanja zamijenio Ivan Pešić.

“Odradili su koliko su mogli. Pogledajte, kada je naša obrana igrala dobro, i oni su mogli pokazati koliko su zapravo sjajni golmani. No kada je obrana šuplja, ne mogu ni oni raditi čuda”, smatra Alilović.

‘Babić je dobar trener’

GOLUŽA POMEO POD S BABIĆEM: ‘On je čudak, ovo na SP-u je bila katastrofa! Idem i ja u crkvu, ali je to moja stvar’

Bivši vratar Kauboja nije želio poput ostalih ovih dana, “udariti” po Babiću.

“Babić je sav u rukometu, znam da mu nije ugodno, siguran sam da mu sad nije lijepo pogotovo što je ostavio dobar angažman u klubu. No prikupio je iskustvo, prikupit će ga još i ne bojim se za njega, dobar je on trener”, zaključio je Alilović, spreman poput nekih drugih igrača, poput Igora Vorija i Ivana Čupića, na povratak u sveti dres.

Povratak na Net.hr