U IDEALNOJ MOMČADI

AKO TOGA DO SADA NISTE BILI SVJESNI…: Metličić najbolje pojasnio koliko je velik bio Zlatko Saračević: ‘Nadam se da se Lac neće ljutiti’

Prije nepunih mjesec dana Metličić ga je stavio u svoju idelanu momčad

Legenda hrvatskog rukometa i trener Podravka Vegete Zlatan Saračević (59) umro je u bolnici u Koprivnici nakon što mu je pozlilo poslije utakmice protiv Lokomotive.

BIVŠI SUIGRAČI I PRIJATELJI OPRAŠTAJU SE OD SARAČEVIĆA: Kajba potpuno shrvan – ‘Tebi prijatelju mir i spokoj, a oni neka gore u paklu’

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Kako prenosi Podravski list, Saračević je nakon utakmice vozio kući trenericu vratarki Barbaru Stančin. Na semaforu mu je pozlilo te je Barbara odmah pozvala Hitnu pomoć.

Ispred Laca

Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja. A koliko je stvarno velik igrač bio najbolje je dočarao Petar Metličić. On je nedavno prije utakmice Kauboja protiv Danske na Svjetskom prvenstvu u Egiptu Saračevića uvrstio u najbolju hrvatsku momčad svih vremena.

“Nadam se da se Lac neće ljutiti”, prokomentirao je činjenicu da u momčad nije uvrstio Blaženka Lackovića nego Saračevića, a što je još rekao pogledajte u videu.

Saračević je bio legendarni desni vanjski, a karijeru je počeo u Borcu iz Banje Luke. U Borcu je proveo deset godina osvojivši naslov prvaka bivše države i kup. Iz Banje Luke se 1987. preselio u zagrebački Medveščak gdje je proveo tri godine osvojivši dva Kupa Jugoslavije (1989. i 1990.).

Nakon Medveščaka igrao je u Nimesu, Bordeauxu, Istresu i Creteilu. U Francuskoj je osvojio dvije titule prvaka s Nimesom, a zatim se 1997. vratio u Hrvatsku u redove Zagreba. Tri sezone je proveo u redovima hrvatskog prvaka, a zadnje dvije stanice njegove karijere bile su Veszprem i Zamet gdje je završio igračku karijeru i počeo raditi kao trener.

Medalje s reprezentacijama

Saračević je u dresu Jugoslavije osvojio dvije velike medalje – zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu dvije godine kasnije.

Vrhunac karijere doživio je u dresu hrvatske vrste osvojivši zlato na OI u Atlanti 1996. godine. U Atlanti je bio cimer s Iztokom Pucom, koji nas je prerano napustio u listopadu 2011.

S Hrvatskom je bio i svjetski doprvak sa SP-a na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994. i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu.

Kao član hrvatske reprezentacije 1996. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”.

Povratak na Net.hr