VATRENI DO BODA PROTIV ITALIJE: / Hrvatska je i dalje prva!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

U kvalifikacijskoj utakmici skupine H za odlazak na EURO 2016. Hrvatska i Italija su na praznom stadionu Poljud igrali 1:1.

12.6.2015.
19:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kao i u studenome u Milanu, dvoboj dvije najjače reprezentacije u skupini H okončan je rezultatom 1:1 nakon kojega je Hrvatska zadržala prvo mjesto u skupini s dva boda više od Italije. Utakmica je odlično započela za Hrvatsku. U 6. minuti naš kapetan Darijo Srna ubacio se u kazneni prostor, na njega je neoprezno startao Astori i sudac Atkinson je pokazao na bijelu točku. Nažalost, Mario Mandžukić je vrlo loše izveo kazneni udarac, po zemlji i prilično po sredini, pa je Buffon rutinski obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute potom dogodila se kontroverzna situacija. Talijanima je poništen čisti pogodak zbog navodnog zaleđa, De Silvestrijevo prizemno ubacivanje u mrežu je proslijedio El Shaarawy, no zastavica linijskog suca bila je podignuta.

Mandžo se iskupio

Dok su se gostujući igrači raspravljali sa sucima, Hrvatska je povela iz protunapada. Srna je dovukao loptu do 20-ak metara od talijanskog gola, proslijedio na desni bok do Rakitića koji je ubacio na peterac gdje je najbrži bio Mandžukić, te se iskupio za promašaj sa 11 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u sljedećih 15-ak minuta imala dvije izgledne prilike za povećanje vodstva. U 18. minuti Perišić je projurio po lijevom krilu i ubacio u peterac, ali je Olić ostao kratak za nekoliko centimetara u namjeri da skrene loptu u mrežu. U 25. minuti Kovačić se našao u lijepoj prilici, ali njegov udarac sa 12-13 metara blokirao je De Silvestri. U toj akciji talijanski desni branič se i ozlijedio, a na njegovo je mjesto morao ući De Sciglio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon te prisilne zamjene Italija je zagospodarila terenom. Gosti su mogli izjednačiti u 32. minuti, nakon lijepe kombinacije po lijevoj strani Pelle je povratnom loptom uposlio El Shaarawyja, ali ovaj je uputio mlak udarac sa 10-ak metara kojega je Subašić uspio ukrotiti. Ipak, ubrzo se ipak zatresla mreža iza Subašića. Mandžukić je potpuno nepotrebno u skoku u vlastitom 16-ercu igrao rukom, te je Atkinson po drugi put pokazao na bijelu točku. Candreva je "panenkom" prevario Subašića i poravnao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici prvog poluvremena Italija je mogla i povesti, Pirlo je uputio loptu "s očima" za Pellea koji se sjurio u kazneni prostor, no njegov udarac iskosa odbio je Subašić.

Srna isključen u završnici

Najbolju priliku u drugom poluvremenu Hrvatska je imala u 80. minuti kada se Perišić izborio za loptu u talijanskom kaznenom prostoru, te vratio do Rakitića koji je sa 15 metara promašio vrata. Hrvatska je utakmicu završila s igračem manje, jer je u 90. minuti zbog drugog žutog kartona isključen kapetan Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ostala na vrhu ljestvice sa 14 bodova, Italija je druga sa 12, Norveška treća sa 10, Bugarska četvrta s osam, Azerbajdžan peti s četiri, a Malta posljednja s jednim bodom. Na EURO u Francusku plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije, te najbolja treća selekcija iz svih devet skupina, dok će preostale trećeplasirane momčadi u dodatne kvalifikacije.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo