AGUERO NA IZLAZNIM VRATIMA CITYJA: / Hoće li se Pep stvarno riješiti igrača s ovakvim brojkama?

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Sigurno je da za Aguera ineresa neće manjkati. Real Madrid bi lako mogao krenuti po njega.

7.1.2018.
9:00
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Manchester City bi bio bolji bez Sergija Aguera, mišljenja je legendarni desni bek Manchester Uniteda, a danas ugledni komentator Sky Sportsa.

Englez je tu tvrdnju potkrijepio iskustvom iz vremena kada je Alex Ferguson odlučio žrtvovati velikog Ruud van Nistelrooya, u to vrijeme jednog od najboljih svjetskih napadača. Sada je slična situacija u Cityju jer Gabriel Jesus sve češće dobiva priliku ispred Aguera te je bio na dobrom putu da ga istisne iz prvih 11 sve dok se prije tjedan dana nije ozlijedio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usporedba s Ruudom

"Sjećam se Ruudovog kraja u Unitedu. U to je vrijeme bio žrtvovan zbog Louisa Sahe, koji nije bio toliko dobar strijelac kao on, ali je odrađivao prljave poslove. Na kraju se moralo birati između njih. Šteta je što se stvari nekada tako poslože kada imate tako sjajne igrače. Ruud je jedan od najboljih napadača s kojima sam ikada igrao. Međutim, momčad je vjerojatno postala bolja kada je on otišao jer je promijenila način igre", mišljenja je Neville.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanje je kako će se Pep Guardiola postaviti po pitanju Argentinca. Jer, koliko god ga on možda i više ne želi u svojoj momčadi kako će navijačima opravdati odlazak igrača koji je toliko zadužio klub svojim golovima. Upravo im je on i donio prvi naslov u Premier ligi 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova statistika ove sezone govori da je u 17 prvenstvenih nastupa zabio 13 pogodaka i pritom namjestio još četiri. Ode li se malo dalje u prošlost, od sezone 2013-2014 nitko u engleskoj nije dao više golova od njega. Sa 100 pogodaka u leđa mu gledaju Harry Kane (96), Romelu Lukaku (78) te Olivier Giroud (62).

Tko će nadomjestiti njegove golove

Dakle, iako se možda Aguero ne uklapa savršeno u Guardoiline taktičke zamisli, teško će se Katalonac odreći njegovih golova jer Jesus za sada ne ne zabija koliko i on, a niti Alexis Sanchez, s čijim se transferom u City spekulira dulje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sigurno je da za Aguera ineresa neće manjkati. Real Madrid bi lako mogao krenuti po njega. No, nešto se pita i igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ću biti tu do isteka ugovora. Dat ću sve od sebe od sada pa do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti što će se dogoditi. Očito je da moj plan nije promjena kluba. Istina je da sam sretan ovdje, ali klub će imati posljednju riječ. Samo oni o tome odlučuju i oni će reći hoću li otići ili ostati. Poštivat ću njihovu odluku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike