PRAVOSUDNA TRAKAVICA

ADEMI 500 DANA BEZ NOGOMETA: Stigao odgovor CAS-a, u Dinamu opet razočarani

Iako su se u Dinamu nadali drugačijem raspletu, Maksimir je danas stiglo novo pismo Međunarodnog sportskog suda u Lausannei (CAS), kojim se još jednom odgađa konačna odluka u slučaju nogometaša Arijana Ademija, koji je suspendiran na četiri godine zbog uzimanja nedozvoljene supstance stanozolol, piše Goal.

Ademi i Dinamo morati će se strpiti još mjesec dana, CAS je najavio kako će konačnu presudu u ovom slučaju donijeti 17. ožujka. U Dinamu su se nadali da bi konačno rješenje za Ademija moglo stići danas, kako bi bivši Dinamov kapetan mogao zaigrati u drugom dijelu prvenstva.

Umjesto nogometa, igra tenis i padel

Iako je već više od 500 dana bez nogometa, zabranjeno mu je čak igrati i za amaterske momčadi, Ademi redovito vježba, igrajući tenis i padel i prema informacijama iz Dinama, ne bi mu trebalo dugo vremena da uđe u formu. Dodali bismo, ako može Sammir…

Ademi je posljednju utakmicu za Dinamo odigrao 3. listopada 2015. protiv zaprešićkog Intera. Nakon toga stigao je laboratorijski nalaz uzet iz uzorka nakon Dinamove pobjede u Ligi prvaka protiv Arsenala kojim je utvrđeno kako je u krvi igrača pronađen nedozvoljeni stanozolol.

Dinamo tvrdi kako ima dokaze da Ademi nije kriv

UEFA je odlučila biti oštra prema Dinamovom igraču i odredila mu maksimalnu kaznu od četiri godine suspenzije. U maksimiskom klubu su uvjereni u Ademijevu nevinost, jer tvrde kako imaju dokaze o tome da su suplementi koje je igrač uzimao bili onečišćeni spornom supstancom, a proizvođač to nije nigdje navedeo na etiketi.

Uglavnom, već se nekoliko puta odgađala konačna odluka CAS-a, trebat će se Dinamo i Ademi, koji je do tada bio jedan od najboljih igrača “plavih”, strpiti još mjesec dana…

Povratak na Net.hr