'24 SATA LE MANSA' TAKOĐER SE ODGAĐA ZBOG KORONAVIRUSA: / Kalendar formule 1 najteže pogođen

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Odgoda '24 sata Le Mansa'

18.3.2020.
19:28
Profimedia
VOYO logo

Automobilistička utrka "24 sata Le Mansa", koja je trebala biti održana 13. i 14. lipnja, odgođena je zbog pandemije koronavirusa i trebala bi biti održana 19. i 20. rujna, objavili su u srijedu organizatori ove utrke izdržljivosti.

'Odgoda i premještanje u ovom je trenutku najprihvatljivije rješenje'

"Odgoda '24 sata Le Mansa' i premještanje iz originalnog lipanjskog termina u ovom je trenutku najprihvatljivije rješenje u sadašnjim, izvanrednim okolnostima", izjavio je u priopćenju predsjednik automobilističkog kluba "L'Ouest" Pierre Fillon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgodom "24 sata Le Mansa" doći će do promjena u kalendaru utrka izdržljivosti pod okriljem Međunarodne automobilističke federacije (FIA).

Treći veliki događaj iz svijeta auto-moto sporta koji se trebao održati na tlu Francuske

Ovo je treći veliki događaj iz svijeta auto-moto sporta koji se trebao održati na tlu Francuske, koji je pogođen pandemijom koronavirusa. Prije automobilističkih "24 sata Le Mansa", motociklistička verzija iste utrke premještena je sa 18. i 19. travnja na 5. i 6. rujna, dok je pariška utrka Formule E, koja je trebala biti održana 18. travnja, morala biti otkazana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika nagrada Francuske u motociklizmu još je uvijek u kalendaru s datumom održavanja 17. svibnja, dok je utrka svjetskog prvenstva formule 1 na stazi Le Castellet predviđena za 28. lipnja.

Kalendar formule 1 zasada najteže pogođen

Kalendar formule 1, zasada je najteže pogođen. Otkazana je Velika nagrada Australije, a zasada su odgođene još tri utrke. Organizatori se nadaju da će sezona započeti u svibnju. U nastojanju da izvedu, koliko - toliko normalnu sezonu, vlasnici formule 1 odlučili su da ove godine neće biti uobičajene stanke tijekom kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"24 sata Le Mansa" pridružili su se velikim francuskim sportskim događajima koji su odgođeni: organizatori teniskog Grand Slam turnira u Roland Garrosu odlučili su ga pomaknuti sa termina u svibnju i lipnju (24.5. - 7.6.) na termin u rujnu i listopadu (20.9. - 4.10.), a još nije poznat novi datu održavanja klasične jednodnevne biciklističke utrke Paris - Roubaix, koja je bila na rasporedu 12. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo