Ima li spasa za Djeda Mraza?

Plesna udruga Gesta u utorak, 29. prosinca u zadarskom Arsenalu prikazuje zanimljivu predstavu u kojoj će nastupiti oko 150 djece različitog uzrasta. Ulaz je slobodan.

Ideju za projekt i koreografiju potpisuje voditeljica Plesne udruge Gesta Nena Jurišić. U predstavi sudjeluju i gosti glumci Sanja Zalović i Mimi Zadarski, a namijenjena je djeci svih uzrasta, ali i odraslima.

Radnja predstave događa se u domu Djeda i Bake Mraz, a na zabavan način saznajmo što će sve obitelj Mraz, potpomognuta prijateljima patuljcima i drugim bićima, poduzeti nakon što se ispostavi kako Djed Marz ne može krenuti na put podjele poklona, jer se udebljao i ne može stati u svoje crveno odijelo.

Plesna udruga Gesta proizašla je iz Plesnog studija Doma hrvatske mladeži osnovanog prije više od dvadeset godina od strane Nives Šimatović-Predovan.

Na inicijativu Šimatović-Predovan, Plesni studio počela je voditi njezina učenica Nena Jurišić koja je potom osnovala Plesnu udrugu Gesta. Gesta je namijenjena djeci i mladeži od 3 do 18 godina, svoj rad temelji na plesnom i scenskom pokretu iz kojih nastaju plesne bajke i priče. Sve su njihove plesne predstave autorske.

Povratak na Net.hr