Baba od 40 godina još samostalno diše

Po modnim pistama sapliću se i padaju djevojčice od jedva 15-ak godina. Ta još nepotpuno razvijena tjelešca nose revije dok ih iz publike ponosno bodre majke, u većini slučajeva liječeći svoje komplekse i gledajući san koji se njima samima nije ostvario.

‘Ima 40 godina i skinula se u badić’, ‘Ima 39 godina i još nosi traperice’, samo je djelić naslova koje često srećemo.
Ne bi me iznenadilo da uskoro osvane i naslov tipa – Ima 43 godine, jednom nogom je u grobu, a još diše bez respiratora. Savršen nadnaslov bi bio – Nevjerojatno, ali istinito.

S druge strane, muškarci s godinama postaju šarmantniji. Te sjedine u kosi naprosto intrigiraju ženski spol. Daju im jednu pravu mužjačko-lovačku notu.

Starice i šarmantni muškarci

Te sjedine se primjerice sjajno stapaju sa crnom bojom nekog luksuznog automobila, pa im u tom slučaju ne mogu odoljeti ni one pripadnice slabijeg spola koje, ne samo da nisu već jednom nogom u grobu, već im do toga nedostaje barem još 20-ak godina.

Dovoljno je prisjetiti se samo Seana Conneryja, Roberta De Nira, Ala Pacina, Richarda Gerea… Oni su sve šarmantniji i šarmantniji. Premda ovaj potonji mene jako fizički podsjeća na Lessija, ali o ukusima se ne raspravlja.

S druge strane imamo Sharon Stone. Bila je jedna od najljepših žena. Bila je jedna od najinteligentnijih. Njezino ime i pojava bili su sinonimi za seksipil. Cijelom svijetu je dato do znanja i da joj je kvocijent inteligencije 154.

Valjda samo zato što je toliko inteligentna je doživjela tako duboku starost. Naime, 54 su joj godine.

Da ta ista (pra)starica Sharon Stone ne oboji svoje sjedine, da ne ispegla bore i da dobije trbuščić, sve bi vrvilo napisima o tome na što je taj metuzalem spao, kako se zapustila i kako ne liči ni na što. Naravno, da su sve te iste stvari Conneryju i njegovom timu samo dodatno pojačale šarm.

Klonovi i daske

Inače, što se poimanja ljepote tiče, neki čudni vjetrovi su zapuhali. Barem se meni tako čini.

S jedne strane imamo klonove napumpanih cica i usana, pa ih veliki broj izgleda kao da si je zalijepio dvije hrenovke na lice. S druge strane modna industrija traži modele za koje oku prostog puka isprva nije jasno radi li se u muškarcu, ženi, djetetu…

Po modnim pistama sapliću se i padaju djevojčice od jedva 15-ak godina. Ta još nepotpuno razvijena tjelešca (a o mentalnoj zrelosti da i ne govorim) nose revije dok ih iz publike ponosno bodre majke, u većini slučajeva liječeći svoje komplekse i gledajući san koji se njima samima nije ostvario.

Srećom, ipak tako mlade još nisu u većini i iskreno se nadam da i neće. Za njihovo dobro. A na nama odraslima je ta odgovornost da ih usmjerimo i ne ubacujemo prerano u teški životni žrvanj koji nemilosrdno melje.

Gdje je nestao čovjek

A tu je i ona meni potpuno nejasna ljepota poput muškarca kojem bi na izgledu pozavidjela svaka žena. I ona (ne)razvijena i ona s jednom nogom u grobu.

Trenutno jedan od najpopularnijih modela na svijetu je Andrej Pejić. Ta ljepota je valjda upravo u tom prožimanju i savršenom spoju muškog i ženskog.

Daleko je to od mog poimanja ljepote. Ali to je valjda jer već dobrano kročim i sustižem one koji su jednom nogom u grobu.

Doista nemam ništa protiv muškaraca koji se briju, koji hodaju u trapericama, majicama i tenisicama i izlaze iz kuće bez maskare i pudera na licu.

Stoga za muškarca ne mogu reći da je prelijepa žena, da me isti taj muškarac ili ta žena je*e uzduž i poprijeko.

Ali dopuštam da je ljepota u oku promatrača, pa ‘ko voli nek’ izvoli.

Povratak na Net.hr