Na današnji dan je, pre 17 godina, preminuo Tupac Shakur

Napadač nikada nije pronađen

Prošlo je 17 godina od smrti jednog od najuticajnijih hip-hop izvođača u istoriji tog žanra. Naravno, reč je o Tupacu Shakuru koji je 13. septembra 1996. ubijen u Las Vegasu, podseća “Index.hr“.

Tupac Amaru Shakur rođen je u Harlemu 16. juna 1971. godine, a tokom izuzetno plodne karijere snimio je četiri albuma, “2Pacalypse Now” (1991.), “Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z.” (1993.), “Me Against the World” (1995.) i dvostruki album “All Eyez on Me” (1996.).

Peti album “The Don Killuminati: The 7 Day Theory” objavljen je posthumno, dva meseca nakon njegove smrti. Nakon toga je usledio niz albuma neobjavljenih i remiksovanih pesama.

Tupac se okušao i kao glumac i pojavio se u nekoliko filmova: “Juice”, “Above the Rim”, “Poetic Justice”, “Bullet”, “Gridlock’d” i “Criminal Intent”.

//www.youtube.com/embed/u417ziL5q0A

Nakon boks meča između Majka Tajsona i Brusa Seldona u “MGM Grandu” u Las Vegasu 7. septembra 1996., nepoznati napadači su ispalili 13 metaka u automobil u kojem se nalazio Shakur i njegov prijatelj i suosnivač izdavačke kuće “Death Row Records”, Sjudž Najt.

Tupac je preminuo šest dana kasnije, 13. septembra 1996. godine, u bolnici u Los Anđelesu. Napadač nikada nije pronađen, a čak i godinama nakon ubojstva mnogi obožavatelji su razvijali niz teorija o tome ko je kriv za njegovo ubistvo.

//www.youtube.com/embed/5wBTdfAkqGU

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr