Morisi poslednju vezu imao pre 20 godina

I to sa muškarcem

Nekadašnji frontmen kultnog benda The Smiths, poslednji put je u ozbiljnoj vezi bio u srednjim tridesetim, a tome ima više od 20 godina, piše Blic.

U svojoj autobiografiji Morisi je napisao da je poslednji put u vezi bio ‘90-ih. Tada je upoznao Džejka Ovena Voltersa i tom prilikom napisao “po prvi put u životu JA je postalo MI, konačno sam pronašao nekoga ko mi odgovara”.

U knjizi, Morisi dirljivo piše o dvogodišnjoj vezi:
– Džejk i ja ne trebamo nikoga, sami smo sebi dovoljni, spremni da dočekamo “uragan” koji nailazi.

Popularni muzičar nikada nije jasno istakao prirodu njihovog odnosa, ali je otvoreno pričao o njihovim zajedničkim boravcima u hotelima, kao i o tome da postoje fotografije na kojima je njegova glava naslonjena na Džejkov stomak, ili one na kojima mu Džejk donosi čaj dok on uživa u toploj kupki.

Morisi se prisetio i jedne zanimljive scene sa aerodroma:

– “Pa…rekla je gosopođa u British Airways salonu, vi mora da ste braća ili ljubavnici.

– Zar braća ne mogu da budu ljubavnici? – neoprezno sam odgovorio uvek spreman na neprijatnost.

Način na koji je kraj veze opisan nije mogao više da bude “morisejevski”. U njihovom domu ih je posetio engleski dramski pisac, scenarista i glumac Alan Benet i tom prilikom uočio:

– Vidi, vidi. Šta se dešava sa vama, nešto se dogodilo, zar ne? Otkad sam došao niste progovorili ni reč.

Iako se nigde u autobiografiji ne precizira priroda Morisi seksualnosti, autor je pisao o nedostatku interesovanja za devojke, koje je primetio još kao tinejdžer.

– Devojke su me privlačile na neki mističan način. Nemam pojma zašto je to tako, iako je svaki “iznenadni upad” pogodio metu. Ništa me tu nije oduševljavalo. Više su me palili stilizovani trkački bicikli koje bi moj otac dovozio kući – zakljućio je Morisi.

Povratak na Net.hr