Četiri godine od smrti Majkla Džeksona (VIDEO)

Kontroverze nisu prestale

Lični život Majkla Džeksona često je bio okružen kontroverzama, a drama u njegovoj porodici se nastavlja i četiri godine posle smrti kralja popa.

Dok poštovaoci njegovog lika i dela obeležavaju četvorogodišnjicu odlaska jednog od najpopularnijih pevača svih vremena, Majklova majka Ketrin nastavlja da se bori na suđenju koje je pokrenula zbog smrti njenog sina, a kćer Paris ostaje u bolnici nakon navodnog pokušaja samoubistva, piše B92.

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. u 50. godini života. U to vreme, pripremao se za seriju koncerata “This Is It” u Londonu.

Lekar koji je bio pored Majkla na dan kad je umro, Konrad Marej, osuđen je u novembru 2011. za ubistvo iz nehata zbog davanja fatalne doze moćnog anestetika propofola. Majkl je taj lek koristio kako bi odagnao akutnu insomniju.

Marej je osuđen na četiri godine zatvora, a podneo je i žalbu na tu presudu.

Krajem aprila ove godine, počelo je suđenje za slučaj koji je podigla Ketrin Džekson protiv promotera turneje AEG Live.

U njenoj tužbi vrednoj 40 milijardi dolara, ona tvrdi da je AEG doprineo smrti njenog sina, tako što je angažovao doktora Mareja. Suđenje je i dalje u toku.

Godinama nakon njegove smrti, Majklovo nasleđe kao umetnika koji je pomerio granice muzike, ideja živi kroz koncertni dokumentarac i saundtrek “This is It”, reizdanje njegovog hit albuma “Bad”, a prošlog meseca u Las Vegasu čuvena trupa Cirque du Soleil imala je premijeru šoua “One” inspirisanog Majklom Džeksonom.

Čuveni muzej Madam Tiso objavio je u znak sećanja na velikana i do sad neviđeni snimak plesa koji je Majkl Džekson izveo za njegove skulptore.

Na snimku se vidi kako pozira sa šeširom i izvodi čuveni “moonwalk” koji ga je učinio svetski poznatim.

Povratak na Net.hr