Šta smo sve naučili o seksu u 2012.

Sažeta ispitivanja

Seks pokreće svet, a istraživanja malo-malo pa menjaju ono što smo mislili da o njemu već znamo. Ove godine smo o seksu naučili svakakve nove stvari:

Veličina JE važna

Otprilike. Veće je bolje za žene koje često doživljavaju vaginalne orgazme, a za one druge je tehnika važnija. Veličina dobro dođe, ali i bez nje se daju napraviti čuda.

San nam je važniji od seksa

U jednom istraživanju ispitanicima je bilo postavljeno pitanje: Da li biste radije imali noć ispunjenu vrućim seksom ili biste se radije dobro naspavali. San je pobedio.

SMS tokom seksa je normalan

Kada je ispitanicima postavljeno pitanje da li bi radije ostali bez seksa ili bez mobilnog telefona, njih 15 posto je odabralo mobilni telefon, a 4 posto misli da ne mora da bira – dopisivali su se i tokom seksa.

Sperma popravlja raspoloženje

Ovo ne ide u korist kondomima, ali istraživanja pokazuju da su žene, koje su praktikovale seks bez zaštite, manje depresivne i mnogo bolje raspoložene od žena koje su koristile zaštitu.

Muškarci koji se maze su verni

Oksitocin sprečava muškarce da se bace u prevaru, a on se izlučuje za vreme zagrljaja, tako da je grljenje nakon seksa sasvim korisno.

Naši prijatelji žele da spavaju sa nama

Onaj prijatelj koji ti je kao brat definitivno želi da spava sa tobom. Istraživanje je pokazalo da su muškarci skloniji sanjarenju o svojim drugaricama, nego što je slučaj u obrnutoj situaciji.

Povratak na Net.hr