Pitanja na koja treba da odgovorite pre seksa sa drugaricom

Budite iskreni prema sebi, to je najbitnije

Čuli ste za prijatelje sa povlasticama? Oni su manje od klasičnog para, a više od prijatelja i čini vam se da bi i vi mogli da ostvarite tako nešto. Ali, pre nego se upustite u takav odnos, zapitajte se sledeće…

Razmišljate o tome da je vaše prijateljstvo sa divnom devojkom spremno za sledeći korak? Niste za klasičnu vezu, ali protiv seksa nemate ništa protiv? Uprkos svemu, evo na šta treba da obratite pažnju i na koja pitanja treba da odgovorite pre nego se situacija zakomplikuje.

Možete li da budete iskreni po pitanju emocija?

Prijatelji sa posebnim statusom su dve osobe u platonskoj vezi koje povezuje međusobna fizička privlačnost. U ovom slučaju nije predviđeno da se uključe emocije, a kad do toga dođe, situacija može da postane komplikovana. Ako niste iskreni prema sebi i prema drugoj osobi velika je šansa da će neko da završi sa slomljenim srcem.

Nikada ne bi ovakav odnos trebalo potajno da pokušavate da iskoristite da bi vam drug/drugarica postali dečko/devojka. Prijatelji s povlasticama u teoriji mnigima zvuče odlično, ali u stvarnosti često nastane haos. ma koliko vi pokušavali da postavite pravila, kada ima seksa ima i emocija. Obično se jedna osoba emiotivno više veže za drugu. Osnovno pravilo bi trebalo da bude da ste iskreni prema sebi i drugoj osobi po pitanju emocija.

Da li ste ljubomoran tip osobe?

Još jedna vrlo važna stvar u ovakvom odnosu je i doza ljubomore. Morate da budete sigurni da nećete postati posesivni s obzirom da vaša veza nije prava veza već više nešto tipa uzastopnih seksualnih odnosa na jednu noć. To obično znači i da nije uključena monogamija.

Stručnjaci napominju da ovakav odnos može da funkcioniše ako dve uključene osobe nisu ljubomoran tip osoba. Ako je neko od vas dvoje tip osobe koja ne može da se nosi s tim da ona druga “petlja” sa još nekim, prijateljstvo sa povlasticama nije za vas.

Da li ste se dogovorili oko pravila?

Ovo je vrlo važan deo. Pre nego se upustite u seksualni odnos, važno je da odredite pravila koja će vam odgovarati. To uglavnom uključuje neka od ovih pravila: Nema upoznavanja sa porodicom i novim prijateljima, nema poklona, nema poziva na ostanak na spavanju, ako se pojavi treća osoba morate da se dogovorite da li ćete jedno drugome reći za to. Ovo je važno zbog zaštite i polno prenosivih bolesti.

Sve od navedenog su mogući predlozi, dvoje ljudi koje se upušta u prijateljstvo s povlasticama sami dogovaraju pravila.

Da li ste spremni da rizikujete gubitak prijateljstva?

Postoji mogućnost da ovakav odnos upropasti vaše prijateljstvo. Morate da budete svesni da ta opcija postoji i morate da znate da li ste spremni da rizikujete vaše prijateljstvo. Ako neko od vas dvoje razvije emocije, teško ćete se vratiti na početak i na staro. Osoba koja gaji emocije prema drugoj osobi koja se ne oseća tako – biće povređena. Možete li se nositi s tim da ćete izgubiti divno prijateljstvo koje vas je spajalo?

Povratak na Net.hr