VIDEO: Savršeno oblikujte obrve uz pomoć konca!

Threading je istočnjačka verzija uklanjanja obrva koncem. Danas je možete zatražiti i u sve većem broju salona za uljepšavanje, no vrlo je jednostavna procedura koju i sami, bez straha, možete napraviti doma.

Threading potječe iz dijelova Srednjeg i Dalekog istoka, gdje su pretežno žene tamnije puti imale problema s pojačanom dlakavošću, koju su željele malo dovesti u red. Iako se threading koristio i za druge dlačice na tijelu, uvriježilo se njegovo korištenje za oblikovanje obrva.

Najveća razlika između čupanja obrva pincetom ili voskom i threadinga, krije se u tome što potonji način obrve uklanja čistom linijiom i čupka ih odjednom, a i zbog kutova pod kojima držite konac, puno je lakše izbjeći efekt ‘očerupanog pileta’ kojega su sve žene kad-tad iskusile kad su počupale puno više obrva nego što su prvotno planirale.

Thredingom se mogu tretirati obrve duljine već od jednog milimetra, a zanimljivo je da kod njih ne dolazi do uraslih dlačica, te iako se može koristiti bilo koji konac kojeg nađete doma, poželjno bi bilo da nabavite onaj od 100% pamuka i svile s antibakterijskim zaštitnim slojem.

Kako točno sama proceudra izgleda najbolje ćete vidjeti u priloženom videu, a iako na početku treba vremena da se naviknete na ovakvu uljepšavanje obrva i da ‘ulovite grif’, vjerujte da će vam vrlo brzo ići od ruke i u trenu ćete se srediti.

//www.youtube.com/embed/eWkrVzhuqrE

Povratak na Net.hr