Savršene šiške za svaki oblik lica

Šiške mogu učiniti da u trenu izgledate mlađe. No ono što dobro stoji na Zooey Deschanel može izgledati očajno na vama. Zato odaberite najbolji tip šiški, baš za vaš oblik lica.

Ako imate kockasto lice

“S kockastim oblikom lica, cilj je da šiške ‘napadnu’ oštre kuteve i da omekšaju lice”, kaže stilist Jim Markham. Iskušajte šiške koje sužavaju čelo (šiške koje idu u stranu su posebno dobar odabir). Drugi izbor kojeg Markham predlaže su pune šiške koje su u sredini lica duljine taman do ispod obrva, a zatim postepeno postaju dulje prema kraju lica. No zapamite da vam šiške moraju biti dovoljno ‘lagane’ da malo čela izviruje ispod njih, jer će im to dati mogućnost kretanja i zadržat će mekoću.

Ako imate srcoliko lice

Kad vam je čelo šire od čeljusti, Markham ističe da je cilj vaših šiški da uspostave ravnotežu s donjim dijelom lica. I opet, dugačke šiške koje idu lagano u stranu su savršen izbor. “Ovakav rez ima balansirajući učinak jer povlači pozornost s brade prema očima”, napominje Markham.

Ako imate okruglo lice

Djevojke širokog lica obično izbjegavaju šiške, jer one imaju reputacije kao nešto što zaokružuje lice. No Markham kaže da to ne mora biti slučaj. On preporučuje da odaberete dulje, suzavajuće šiške koje idu u stranu, kako bi postigli iluziju izduženosti. Jednako važno je da znate koji stilovi vam ne odgovaraju: kad pričamo o okruglim licima, Markham napominje da prekrižite izrezuckane, pramenaste stilove.

Ako imate trokutasto lice

Žene koje imaju širu, četvrtastu čeljust i usko čelo trebale bi odabrati šiške koje su sve dulje kako idu prema rubu lica. Markham ističe da bi one pak trebale imati razbarušeniju formu kako bi postigle veću teksturu i prikrile usko čelo. Najgori neprijatelj djevojaka s ovakvim oblikom lica su teške, ravne šiške, jer će one samo dodatno naglasiti čeljust.

Ako imate ovalno lice

Onda ste sretnica koja ima mnogo opcija. Od svih oblika lica, Markham tvrdi da ovalno nudi najviše raznolikosti kad su u pitanju šiške, zbog proporcija oblika. Od ravnih gustih, do stepenastih u stranu i svega između, možete si dopustiti sve zamislive eksperimente sa šiškama.

Stil koji funkcionira na svim ženema

Markham za kraj napominje da srcolike šiške izgledaju sjajno bez obzira na oblik lica. “Ovaj savršeni obik šiški počinje malo dulje sa strane i lagano se penje uz rub luka obrva (iako pada malo ispod njih), te se spušta dolje kako bi se spojile šiške iznad nosa”. Zamislite nacrtano srce s jako niskom točkom spajanja, s malo duljim dijelovima u sredini i kraćima iznad obrva.

Povratak na Net.hr