Ovim frizurama sakrijte činjenicu da niste oprali kosu

Jedna od stvari koja vam definitivno može olakšati život je šampon za suho pranje kose, jer koja prosječna djevojka pere i fenira svoju kosu religiozno svakodnevno?

Srećom po nas, ovih dana se manje stigme stvara oko neoprane kose jer su i istraživanja pokazala kako prečesto pranje kose može oštetiti tjeme i uništiti prirodna ulja koja se nalaze na koži i u kosi. Osim toga, estetski gledano, neoprana kosa drži kovrče i druge stilove frizura puno bolje (i dulje!) nego čista kosa.

No, s vremena na vrijeme može postati teško prekriti činjenicu da vam je kosa neoprostivo masna i da ju niste oprali dulje od tri dana.

Srećom, u tome vam mogu pomoći neki savjeti o uređenju frizira koji će vam pomoći da prekrijete činjenicu da niste oprali kosu. Isprobajte neku od niže navedenih frizura i transformirajte svoju masnu kosu u nešto prihvatljivije!

Vijenac pletenica
1. Podijelite 2.5 do 5 centimetara pramenove kose horizonrtalno od uha do uha.
2. Započnite plesti pletenicu od jednog uha, preko vrha glave, pa sve do drugog uha.
3. Preostali dio izdvojenog pramena također spletitie u pletenicu i putite da visi.
4. Izdvojite 2.5 centimetara veliki pramen sa strane na kojoj ste počeli plesti prvu pletenicu i spletite ju dolje do kraja.
5. Zatim povucite odijeljenu pletenicu s jedne strane i prebacije ju preko glave, spojite ju s prvom pletenicom koju ste napravili, i tako žete stvoriti vijenac od pletenica.
6. Lakom za kosu učvrstite frizuru.

Punđa na vrhu glave
1. Kosu skupite u visoki rep i učvrstite ga visoko na tjemenu glave, s tim da sa strane ostavite sedam centimetara veliki pramen.
2. Nakon što ste učvrstili kosu, vrhove repa natapirajte gustim češljom, pa rep ovijte oko predjela na kojem ste ga učvrstili čime ćete dobiti punđu, a nju učvrstite ukosnicama.
3. Pramenove kose koji su ostali visjeti sa strane uvijte skroz prema krajevima pa ih podignite prema punđi, uvijte ih oko punđe i učvrstite ukosnicama.

Niska punđa s trakom za kosu
1. Koristite fini češalj da natapirate kosu pri vrhu i sa strana vaše glave.
2. Na glavu stavite traku za pridržavanje kose, pazeći da prema čeku ostavite tri centimetra slobodnog prostora gdje kosa slobodno može izviriti.
3. Skupite kosu sa jedne strane, zavrnite ju u rep i spustite prema dolje.
4. Zavrtite ju u krug u obliku punđe i učvrstite ju koristeći ukosnice.
5. Cijelu frizuru učvrstite lakom za kosu.

Riblja kost oko glave
1. S jedne strane glave napravite veliki razdjeljak.
2. Od preostalog većeg dijela kose počnite raditi riblju kost dok ju ne spletete sve do iza uha.
3. Kada ju spletete do iza uha, nastavite ju plesti opušteno prema dolje. Zatim skupite ostatak kose i spletite ga u niski rep odmah poviše stražnjeg dijela vrata.
4. Od tako dobivenog repa spletite riblju kost i od nje na predjelu na kojem je učvršćen rep kosu omotajte u punđu.
5. Cijelu frizuru učvrstite lakom za kosu.

Povratak na Net.hr