Odlični razlozi da vratite svoju prirodnu boju kose

Povratak prirodnoj boji kose zaista je hrabar potez, pogotovo ako ste godinama eksperimentirali s pronalaskom boje za kosu koja vam najbolje pristaje.

Ako još uvijek vaša kosa nije prošarana sijedima, možda bi trebali razmisliti o tome da vratite svoju prirodnu boju kose. Za ovaj potez potrebno je hrabrosti, neke žene godinama pokušavaju pronaći boju koja im najbolje odgovara, a u međuvremenu zaborave kako uopće njihova prirodna boja kose izgleda.

Povratak prirodnoj boji kose veliki je korak, a ovom prilikom vam donosimo neke odlične razloge za to, ako razmišljate o tom potezu:

1. Smanjit ćete troškove

Povratak prirodnoj boji kose uštedjet će vam novac. Ako ste prirodna brineta, a silno želite biti plavuša, jeste li ikada stavili na papir koliko novaca godišnje trošite na bojanje i održavanje kose?

2. Bit ćete opuštenije

Možete li uopće zamisliti kako je to ne bojati kosu svakih 20 do 30 dana? Ne morate se gledati u ogledalo i svako malo primijetiti kako je vrijeme za odlazak frizeru jer već imate izrast. Nevjerojatno je oslobađajuć osjećaj kada se možete opustiti jer nema više brige zbog groznog izrasta.

3. Dobro je za rast kose

Ako želite dugu kosu, a često je izlažete kemikalijama zbog bojanja, svaki mjesec je potrebno ošišati vrhove da kosa ne izgleda oštećeno. Ako imate prirodnu boju kose nećete morati svako malo ‘pod škare’.

4. Poboljšat ćete kvalitetu kose

Ako vas ne zadovoljava duža kosa, sjajnija će vas sigurno zadovoljiti. Govorimo o volumenu, prirodnom i zdravom sjaju, podatnosti i svim onim prednostima koje bojana i oštećena kosa nema. Kosa treba puno vremena da bi se oporavila od kemikalija, piše na stranici allwomenstalk.com.

5. Jednostavno zbog promjene

Možda ste od onih koje rijetko mijenjaju frizuru jer se ne usuđuju eksperimentirati? Ali promjene su dobre s vremena na vrijeme. Zašto baš prirodna boja kose, pitate se? Zato što vam nešto što ste dobili od majke prirode ne može stajati loše. Sigurno pristaje uz vaš ten i boju očiju.

Povratak na Net.hr