Najčešće greške kojih sigurno niste niti svjesne!

U želji da izgledaju u potpunosti savršeno, žene nerijetko pretjeraju sa šminkom. U pomoć priskaču stručnjaci koji upozoravaju na greške kojima su žene najčešće sklone, a da toga uglavnom nisu ni svjesne.

Pogrešna boja pudera
Puder ne bi trebao potamniti vašu kožu i učiniti je preplanulom i usred zime, tu ulogu imaju bronzeri. Zadatak pudera jest da prikrije nedostatke na licu i ten učini ujednačenim, pa biste trebali imati puder koji nijansom odgovara boji vašeg lica, jer se tako neće primjećivati da ga imate, a djelovat ćete kao da imate prirodno nježnu i besprijekorno glatku kožu.

Šminkanje bez podloge
Šminka se nanosi isključivo na lice koje ste prethodno ‘nahranili’ kremom, jer bez ove podloge koža djeluje umorno, a sitne će bore još više doći do izražaja ako šminku nanosite direktno na njih.

Plavo sjenilo na očima
Sjenilo u plavim nijansama djeluju atraktivno, ali pristaju samo malobrojnim damama, uglavnom vlasnicama plavih očiju. S druge strane, bijele, bež ili smeđe nijanse nisu tako upečatljive kao plave, ali oči čine toplijima i izražajnijima.

Pretjerano naglašavanje usana
Pune usne ne stoje baš svakoj ženi, zato prilikom šminkanja usana uvijek pratite njihovu liniju. Svaki iskorak olovkom učinit će da izgledate ‘isforsirano’ i umjetno, čime ćete narušiti vašu prirodnu ljepotu.

Tanke obrve
U želji da napravite savršen luk, ponekad se zanesete u čupanju obrva. Ako su obrve previše tanke, licu će dati strogoću i hladnoću. Uvijek se trudite pratiti prirodni luk obrva, a iznimno je važno da ih čupate polako i strpljivo.

Povratak na Net.hr