Zbog ove hrane i s 53 izgleda tako mladoliko

Madonna ne jede meso, ne pije kavu, niti konzumira mliječne proizvode, što znači da joj jogurti s probioticima ne mogu pomoći. Pa ipak, makrobiotičkom prehranom u organizam redovito unosi doze probiotika, zahvaljujući kojima je vitalna i u 54. godini.

Fermentirana zrna soje i alge svaki drugi dan dio su posebnog makrobiotičkog plana prehrane zbog kojeg Madonna izgleda dobro i u 54. godini. Ova prehrana omogućuje rast bakterija u crijevima zbog kojih je onemogućen razvoj mnogih bolesti.

Uz pomoć osobne kuharice Mayumi Nishimura, Madonna jede kombinaciju žitarica punog zrna, povrća i morskih algi uz miso, soje i tempeha (zajednički naziv za različitu biljnu hranu fermentiranu pomoću plijesni iz roda Rhizopus), koja joj pomaže u očuvanju crijevne flore.

Ovaj tip nama prijateljskih bakterija pomaže probavu hrane, ekstrakciju vitamina te čuva od niza bolesti.

David Topping, s australskog Commonwealth Scientific and Industrial Research Organizationa u Adelaideu, smatra da je ovakav način prehrane odličan. Za Vancouver Sun je izjavio: ‘Prehrana koju Madonna provodi je vrlo razumna. Bakterije koje žive u našem organizmu ispunjavaju vrlo važne funkcije.’

Opisan način prehrane nutricionisti nazivaju ‘vrtlarenjem’. Naime, ona djelotvorno sadi ‘cvijeće’ koje će omogućiti razvoj druge poželjne flore i onemogućiti rast ‘korova’. Unošenje prijateljski nastrojenih bakterija, poznatih kao probiotika, jača imunološki sustav. Neke studije su čak povezale bakterije iz utrobe s autizmom i pretilošću.

Madonna ne jede meso, mliječne proizvode, a ne pije ni kavu, pa joj ni jogurti s probioticima ne mogu pomoći.

Njena kuharica, koja je prije kuhala oboljelima od raka, kaže: ‘Jedemo najmanje moguće procesuiranu hranu. Neka od Madonninih omiljenih jela su juha od algi i misa, alge s mrkvom i češnjakom uz umak od soje te kuhana zob za doručak.

‘Kad izbacite životinjske proizvode, bijeli šećer i kavu, već nakon 10 dana osjetite promjene. Kad sam počela s ovakvom prehranom, u glavi mi je postalo bistrije. Počela sam ranije ustajati te sam ujutro bila tako svježa da više nisam željela ostati u krevetu. Osjećam se bolje nego prije 20 godina. Za ovo sam ti vrlo zahvalna’, napisala je Madonna 2010. u predgovoru knjige koju je napisala njena kuharica.

Povratak na Net.hr