Ljubitelje jazza u Rijeci očekuje niz sjajnih koncerata

Međunarodni festival jazz glazbe Jazz Time po 21. će se put održati u Rijeci, od 14. do 17. studenog, u HKD-u na Sušaku i na brodu ‘Marina’.

Ljubitelje jazza očekuje niz sjajnih koncerata – od britanskog tria Winstone / Gesing / Venier, nominiranog za Grammyja 2008., do novosadskog Aleksandar Dujin Orchestra.

Nastupit će i Lela Kaplowitz & Friends feat. Zdenka Kovačiček, Tonči Trinajstić Swingers, VAT trio, duo Alba & Leo, Big Band Josipa Forenbachera te Gdin. Smeđi Šećer. Također, bit će predstavljena i dva jazz albuma, prvijenac Spartaka Črnjarića, ‘SpartJazz’, te prvijenac zagrebačkog instrumentalnog tria Chui.

Organizatori, Koncertna agencija G.I.S., ovogodišnji Jazz Time posvećuju njegovom osnivaču i čovjeku koji je za ovaj festival živio ali nas je prerano napustio, Vladimiru Gašparoviću Gaši. Gaši će biti posvećeno i samo otvaranje 21. Jazz Timea, na brodu „Marina“, u srijedu 14. studenog. Na istom će mjestu, iste večeri, biti održan i koncert Tonči Trinajstić Swingersa.
Iduće večeri, u četvrtak 15. studenog, na Brodu Marina će nastupiti VAT trio i Gdin. Smeđi Šećer, te će biti predstavljen album tria Chuie, dok se glavni program u naredna dva dana održava u HKD-u na Sušaku, uvijek s početkom u 20 sati.

Petak, 16. studenog, rezerviran je za Aleksandar Dujin Orchestra i Lelu Kaplowitz & Friends feat. Zdenka Kovačiček, dok će kasnije, na „after partyju“ u foyeru HKD-a svirati duo Alba Nacinovich i Leo Škec.

U subotu 17. studenog riječka će publika imati priliku čuti trio Winstone / Gesing / Venier kojeg čine slavna britanska jazz pjevačica Norma Winstone, te Klaus Gesing na saksofonu i klarinetu i Glauco Venier na klaviru, što će biti i ekskluzivna prilika budući da trio na svojoj recentnoj turneji svira gotovo isključivo u Velikoj Britaniji.

Od festivala ćemo se svečano oprostiti u subotu u večernjim satima, u foyeru HKD-a, s plesnim Big Bandom Josipa Forenbachera.

Povratak na Net.hr