El Ten Eleven u sklopu svoje prve europske turneje dolaze u Rijeku

Nakon više od deset godina postojanja i pet objavljenih albuma, ovaj američki post-rock duo u sklopu svoje prve europske turneje, u subotu 02. studenog posjetit će Rijeku. Koncert će se održati u klubu Tunel.

Basist/gitarist Kristian Dunn i bubnjar Tim Fogarty su El Ten Eleven osnovali 2002. godine u Los Angelesu. Osim što su do sada izdali pet studijskih i jedan remix album (na kojem su njihove pjesme reinterpretirali Odd Nosdam, Max Tundra, Com Truise, Slow Magic i drugi), njihova glazba se često može čuti i na malim ekranima. Njihove pjesme bile su korištene na dodjeli MTV Video Music Awards i u seriji CSI: Miami, a autori su i glazbe za Gary Hustwitovu nagrađivanu trilogiju dokumentarnih filmova o dizajnu: Helvetica, Objectified i Urbanized.

Glazbu koju El Ten Eleven stvaraju mogli bismo jednostavno opisati kao post-rock s velikom dozom slojevite repetitivnosti, ali i kao ambijentalnu elektroniku koju stvaraju bez upotrebe računala. Sastavi poput God Is An Astronaut, Explosions In The Sky, 65daysofstatic i Caspian nameću se kao očite usporedbe, ali El Ten Eleven su ipak stvorili svoj vlastiti prepoznatljiv zvuk i time se izdigli iz prokletstva žanra u kojem većina sastava zvuče jedan nalik drugome. To su postigli kombinirajući akustične i elektronske bubnjeve sa virtuoznošću Kristiana Dunna koji svira gitaru s dva vrata, što ga u isto vrijeme čini i gitaristom i basistom.

Samo ove godine su odsvirali četiri velike američke turneje: dvije klupske sa Slow Magic, NUDE POP i Eliot Lipp, dvoransku s Bonobo, a nedavno su završili turneju na kojoj ih je Peter Hook (New Order, Joy Dovision) pozvao da mu se pridruže u sviranju legendarnih New Order albuma: Movement i Power, Corruption & Lies.

Ovaj nastup u Rijeci biti će u sklopu njihove prve europske turneje, u sklopu koje će ih put odvesti od Londona i Amsterdama, preko Pariza, Beča, Rijeke i Atene, sve do Moskve i Kijeva.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna moguće je kupiti u Tunelu (Školjić 12, Rijeka). Na dan koncerta, na ulazu, cijena ulaznice iznositi će 60 kuna.

Povratak na Net.hr