26. Turopoljska trka 2018.

Image
15.3.2018.
15:00
VOYO logo

Maraton klub Velika Gorica ponosno predstavlja 26. Turopoljsku trku koja će se održati u subotu, 24.03.2018.
S tradicijom dužom od četvrt stoljeća, ova je trka stekla reputaciju kao najveće sportsko natjecanje Grada Velike Gorice te je ujedno i jedna od najvećih i najpriznatijih polumaratona u Republici Hrvatskoj.
Ovogodišnje, 26. izdanje Trke vodi Vas od Velike Gorice, kroz mjesta Donju Lomnicu i Gradiće, do Starog Grada Lukavca i onda natrag do Velike Gorice.
Ruta će Vas odvesti pored Muzeja Turopolja, koji Vas svojom kolekcijom arheološke i narodne baštine našega kraja vraća u neka ranija, jednostavnija vremena.
Prolazeći kroz Donju Lomnicu naići ćete i na Kuriju Modić Bedeković – dvor imućne obitelji koja je svojim angažmanom uvelike pridonijela lokalnoj zajednici.
Stari Grad Lukavec, gdje je planirano okretište, ujedno je sjedište i jedinog dvorca u Turopolju, a prije je imao ulogu domaćina „plemenitaških spravišča“, gdje bi se birao župan Plemenite Općine Turopoljske.
Legenda kaže da se upravo ovdje i sudilo vješticama, pa ako prolazeći kroz Lukavec osjetite da Vas prolaze trnci, znat ćete da bi bilo dobro što prije istrčati utrku.

Image
Image



Tradicionalno, u sklopu Trke odvijaju se više utrka: utrka polumaratona, utrka građana i vatrogasaca, utrka osoba s invaliditetom u kolicima i zainteresiranih građana te utrke učenika i mladih vatrogasaca.
Trka se nalazi u kalendaru Hrvatskog atletskog saveza a rute Trke su odobrene od strane Svjetske atletske federacije (IAAF). Trka ima i međunarodni karakter pošto iz godine u godinu dolazi sve više trkača iz inozemnih klubova, što je sigurno odraz dobre organizacije i reputacije utrke ali i odlična promocija za turopoljsku zajednicu.

Novost je da ove godine uvodimo utrku sportaša grada Velika Gorica kojom potičemo sve velikogoriške sportaše da se okušaju u trčanju.

Više informacija o samoj utrci dostupne su na novoj Internet stranici Turopoljske trke, www.turopoljskatrka.mkvg.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo