Zamijenite loše namirnice super hranom!

Zeleni predstavnici superhrane iznimno su važni dodaci prehrani zbog svojih nutritivnih i detoksikacijskih svojstava. Bilo da je riječ o algama ili travama, ovi darovi prirode bi trebali biti zastupljeni u svakodnevnoj prehrani. Njihovi efekti na ljudsko zdravlje su brojni, stoga navodimo samo najkraće.

Spirulina je najpoznatiji predstavnik superhrane s razlogom – ima u prosjeku 65% proteina i širok spektar vitamina, minerala i (fito) hranjivih tvari. Snažan je antioksidans i pomaže u poboljšanju probave, općeg blagostanja organizma i imunološkom sustavu. Smanjuje osjećaj gladi i održava odgovarajuću razinu šećera u krvi. Spirulina pomaže u održavanju normalne tjelesne težine i pomaže pri redukcijskim dijetama.

Klorela je jednostanična mikroalga za koju se smatra da je najbogatiji prirodni izvor klorofila, stoga je vrlo cijenjena zbog svojih detoksikacijskih svojstava, jačanja imunološkog sustava, stimulacije rasta novih stanica (pomaže tijelu pri proizvodnji crvenih krvnih stanica) i obnavljanja tkiva. Uspostavlja pH ravnotežu u organizmu, te normalizira protok tjelesnih tekućina. Maksimalnu apsorpciju i puno lakšu probavljivost omogućavaju mehanički zdrobljene stanične membrane što ju ujedno razlikuje od ostalih klorela dobivenih drugim metodama.

Pšenična trava je izvrstan prirodni izvor vlakana, proteina, vitamina i minerala, koji zajedno pridonose urednoj probavi, uklanjanju toksina iz tijela i uzrokuju sveukupno poboljšanje krvnih zrnaca. Pšenična trava u prahu je koncentrirani izvor nutrijenata i kao takva je idealan dodatak prehrani. Sadrži čak 19 vrsta aminokiselina (od 21 poznate), koje uključuju i svih 9 esencijalnih aminokiselina koje naše tijelo ne može samo sintetizirati. Također sadrži željezo, magnezij, kalcij, fosfor i kalij, vitamine A, E i vitamine B-skupine.

Ječmena trava sadrži sve vitamine i minerale po današnjim znanstvenim spoznajama. To je multivitaminski dodatak koji ima alkalni učinak na tijelo i može čak i ublažiti manjak kalcija. Ječmena trava sadrži mladi zeleni ječam, pažljivo hladno sušen (liofiliziran) za održavanje bioaktivnih svojstva. Ječam i pšenica su najcjelovitija hrana na svijetu za održavanje zdravog tijela i zdravog života.

PlanetBIO nam donosi ove darove prirode s certifikatima organskog uzgoja, što još više jamči njihovu kvalitetu!

Potražite nas i na Facebooku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr